Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Babos Tímea csapata kommentálta a botrányt kavart videót

Fotó: Facebook (Babos Tímea)

A napokban számtalan oldalon került megosztásra egy videó, amelyen Babos Tímea a legutóbbi vereségekor frusztráltan mondta a szünetben francia edzőjének, Thomas Drouet-nek, hogy fel szeretné adni a küzdelmet, illetve olyan mondat is elhagyta a száját, hogy “már nem is tudom, hogy miért teniszezem” (a videó ide kattintva tekinthető meg). Babos Tímea csapata, a Timi Team az esettel kapcsolatban nyilatkozatot adott ki, amit változtatás nélkül közlünk.

“Hétfőn, 2017. június 12.-én Babos Tímea vereséget szenvedett (7:5, 2:6,3:6) Arantxa Rustól a hollandia WTA Tour-verseny első fordulójában. A mérkőzés harmadik játszmájában, 0:3-as állásnál Tímea konzultált edzőjével, amely látható volt a televíziós közvetítésben és erről videófelvétel is készült. A rövid beszélgetésben olyan mondatok hangoztak el, amelyek a játékos felfokozott lelkiállapotát mutatták. Tímea már megbánta a szavait és tudja jól, hogy azok nem voltak megfelelőek.

„Nagyon sajnálom a mérkőzésen történteket és nyilván nem vagyok büszke erre! Elég nehéz időszakon megyek keresztül a pályafutásomban, de nyilván ez nem lehet kifogás és mentség a viselkedésemre. Tudom, hogy hibáztam! De azt is tudom, hogy lehet és kell is tanulni ebből a hibából. Dolgozni és menni kell tovább előre! Köszönöm azok támogatását és biztatását, akik támogatnak és megpróbálnak segíteni! Igyekszem és mindent meg is teszek azért, hogy minél több örömöt okozzak a teniszemmel a szurkolóimnak! Edzőmmel, Thomas Drouet-val a mérkőzés alatt és miatt sem romlott meg, semmilyen formában a kapcsolatom! Próbált akkor is segíteni. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nehéz időszak, de egy csónakban evezünk, azonosak a céljaink és az elképzeléseink! Nyilván nem volt boldog a hétfői mondatommal, de próbálunk együtt javulni és fejlődni. Ahogyan megtettük korábban is. A múlt az a múlt. Most már előre tekintenünk és dolgozunk tovább!” – nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján (babostimea.hu)

A videófelvétel kikerült a világhálóra és egyes magyar portálok ezt olyan kommentárokkal látták el, amelyeket a Timi Team elfogadhatatlannak tart! Úgy véljük, hogy a rövid játékos-edző párbeszédhez fűzött, csak az idei szereplés negatív oldalát kiemelő mondatok alkalmasak a megtévesztésre! Tény, Tímea idei egyéni szereplése elmarad a közvélemény, de legfőképpen a játékos és csapata várakozásaitól, reményeitől. Tímea csalódottságát és a mérkőzés közbeni lelkiállapotát mutatta a hétfői mérkőzés harmadik szettjének történése. Tímea korábban és most is mindent tőle telhetőt megtesz azért, hogy fejlessze a játékát a világ egyik legnépszerűbb sportágában! Hetek, hónapok, évek óta. Hétfőn is azért lépett pályára, hogy győzzön! Nem sikerült…

De ez nem jelenti azt, hogy a közvéleményt befolyásoló, egyoldalú anyagok jelenjenek meg, amelyek csak az idei egyéni vereségeket emelik ki, a jó eredményeket elhallgatják vagy igyekeznek értéküket lebecsülni.

Tény, hogy Tímea 2017-ben 11 alkalommal szenvedett vereséget az 1. fordulóban. De az is tény, hogy idei 14 veresége mellett február 26.-án megnyerte a budapesti WTA Tour-versenyt, összesen 11 mérkőzést nyert egyesben. A Fed Kupában egyéniben 2 győzelemmel járult hozzá a magyar válogatott szerepléséhez. A 2017-es teljesítményhez a párosban elért eredmények is hozzátartoznak. Tímea januárban Sydneyben (az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán) és májusban Rabatban (a cseh Andrea
Hlaváčková oldalán) WTA Tour-versenyt nyert, döntős volt Madridban (a cseh Andrea Hlaváčková oldalán) , míg Rómában a legjobb négy közé jutott cseh társával.

Tímea az idei eredmények alapján összeállított pontversenyben egyesben 67., míg párosban Andrea Hlaváčková oldalán a 13. helyen áll.

Természetesen Tímea és stábja is szeretné és azon dolgozik minden nap, hogy még jobb eredményeket érjen el. Tímea gondban van, amelyet nem könnyű megoldani. De ebbe nem kíván beletörődni a játékos és stábja! A problémákkal pedig tisztában van valamennyi
érintett, a jogos kritikák nélkül is. Tímea az edzéseken hihetetlen alázattal dolgozik de még nem indultak be a felfelé vezető folyamatok. Azzal is tisztában vagyunk, hogy nem viselkedett úgy, ahogyan azt a Csapata elvárja tőle. Tímea is tisztában van ezzel, tanul ebből az esetből.

De a játékos és szakmai stábja is azt gondolja, joggal várható el, hogy tényszerű és a közvéleményt valósan tájékoztató cikkek számoljanak be a pályafutásáról. Furcsának tartjuk, hogy a hétfői eseményről beszámoló anyagok többsége csak a szenzációt látták a történésekben. Érdekes módon, Tímea sikereinek egy részéről nem készültek ilyen terjedelmű anyagok, pedig egyesben és párosban is számos kiemelkedő eredményt ért el pályafutása kezdete óta. Nem gondoljuk azt, hogy le kellene becsülni a párosban elért sikereket, mert más sportágakban szintén előfordul, hogy egy adott sportoló több számban is lehetőséget kap a bizonyításra. Ott sincs kisebb értéke egy sikernek, mert nem az adott sportág legfontosabbnak tartott ágában éri el azt egy sportember!

Furcsának és valahol megdöbbentőnek is tartjuk, hogy egyes cikkírók arra sem vették a fáradtságot, hogy a hétfői eset kapcsán megkeressék a játékost vagy a szakmai stáb bármelyik tagját. Megkérdezhették volna, hogy „mégis mi a gond?”. A Timi Team elérhetősége (e-mail, twitter, Facebook, Instagram) régóta publikus, elérhető Tímea hivatalos honlapján (babostimea.hu).

Babos Tímea az elmúlt években a pályafutását érintő anyagi hátteret jelentős részben a versenyeken elért eredményeiből származó pénzdíjakból és a szponzorok támogatásából fedezte. Valamennyi esetben rendkívül kemény elvárásoknak felelt meg, jelentős sikerekkel.

Nem tartjuk igazán szerencsésnek, hogy a bevételi részről olyan formában készülnek évek óta, a közvéleményt is befolyásoló anyagok, amelyek általában hallgatnak arról, hogy milyen kiadások és személyes áldozatok állnak a közel 2 évtizedes pályafutás hátterében.

A Timi Team úgy véli, hogy Tímea eredményeivel rászolgált arra, hogy pályafutásáról hitelesen, a valós tényeknek megfelelően számoljon be a média” – áll a Timi Team ma reggel kiadott, hivatalos közleményében.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top