Fotó: Facebook (Imre Géza)

Díjat kapott Imre Géza

Fotó: Facebook (Imre Géza)

Imre Géza párbajtőrvívót Kőbánya sportolója 2016 díjjal jutalmazták. A 42 sportoló a 2016-os riói olimpián elért eredményeivel vívta ki az elismerést, miután egyéniben ezüst-, csapatban pedig bronzérmet szerzett az ötkarikás játékokon.

A csütörtök esti díjátadó gálán Kovács Róbert polgármester köszöntőjében arról beszélt, az önkormányzat számára fontos, hogy elismerje a kiemelkedő sportolókat. Kiemelt feladatnak tekintik a versenyzési, felkészülési lehetőségek biztosítását, támogatják a szabadidősportot és az ingyenesen elérhető sportolási lehetőségeket a korcsolyázástól az úszásig.

“Számomra a Kőbánya Sportolója-díj azért különösen kedves, mert ez nem sportszakmai elismerés, hanem kifejezi Kőbánya összefogását, jelzi a haza és Kőbánya szeretetét. A helyi polgárok, akik a sportolókat felterjesztették a díjra, mind büszkék rájuk” – mondta Kovács Róbert, majd áttért a 2016-os díjazott, Imre Géza kétszeres riói érmes, világbajnok párbajtőrvívó pályafutásának méltatására. Kiemelte, hogy Imre Géza nemcsak sportolóként, hanem magánemberként is példa a fiatalok előtt.

A Kőbánya Sportolója 2016 díj jutalmazottja, Imre Géza elmondta, már két éve a kerületben lakik családjával, nagyon szeret itt élni.

“Mondhatom, hogy én és a családom is belaktuk már a környéket, a feleségem, Kökény Beatrix itt dolgozik, én pedig sokszor futok a Népligetben. Minden kitüntetés, elismerés jól esik az embernek, számomra a mostaninak azért is nagy az értéke, mert a kerület lakosai közül bárki javasolhatott sportolókat a díjra, és a sok jelölt közül a képviselőtestület választotta ki a győztest, vagyis ezúttal engem” – tette hozzá a vívó.

Imre Géza díjazása után a polgármester jutalmazta a kerületben működő Törekvés SE vívóedzőjét, Beliczay Sándort, aki a magyar sportújságírók év sportolója szavazásán első helyet ért el a fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzők kategóriájában.

A gálán felidézték azokat a kerületben edző, élő, versenyző sportolókat, akik az elmúlt évben sikert arattak különböző világversenyeken, a labdarúgó Európa-bajnokságon, az olimpián vagy paralimpián. Videoklip emlékezett meg Gera Zoltán labdarúgó Eb-n szerzett emlékezetes góljáról, szó esett a Kőbánya SC úszóiról, valamint a Törekvés SE paralimpián járt kerekesszékes vívóiról.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top