Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Spirit of Hungary Ocean Sailing Project - 60 foot racing boat)

Fa Nándor teljesítette a kvalifikációt

Fotó: Facebook (Spirit of Hungary Ocean Sailing Project - 60 foot racing boat)

Fa Nándor túl van transzatlanti útja felén, egyben teljesítette a Vendée Globe földkörüli vitorlásverseny kvalifikációját.

A magyar hajós, amint honlapján jelezte, 1640 tengeri mérföldet haladt Newportból indulva, a kvalifikációs táv pedig 1500 mérföld. Az elmúlt 16 óra alatt 230 mérföldet vitorlázott.

„A fönti számok két dolgot is jelentenek. Egyik, hogy jócskán túl vagyok a félúton, másik, hogy teljesítve van a kvalifikációs távolságkövetelmény, már csak meg kell érkeznem” – írta.

Fa Nándor májusban kénytelen volt lemondani a részvételt az Atlanti-óceánt átszelő Newport-Vendée versenyen, mert nem készültek el időben hajója, a Spirit of Hungary új vitorlái. Júniusban két társával 19 nap alatt ért át a franciaországi Les Sables d’Olonne-ból az Atlanti-óceánon Amerikába, majd július 9-én szólóban indult vissza, hogy teljesítse a Vendée Globe kvalifikációját.

A Vendée Globe november 6-én rajtol Les Sables d’Olonne-ból. Fa Nándor – aki egyben 60 lábas versenyhajójának tervezője – a legjobb nem francia versenyzőként ötödik helyen végzett az 1992-93-as földkerülő versenyen. Útja 128 napig tartott.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top