Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Gyarmati Panka)

Gyarmati Panka súlyos sérülést szenvedett, féléves kihagyás vár rá

Fotó: Facebook (Gyarmati Panka)

Súlyos sérülést szenvedett Gyarmati Panka, így a legjobb magyar snowboardosnak valószínűleg teljes egészében ki kell hagynia a szezont.

A Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) vasárnapi tájékoztatása szerint a 23 éves sportoló pénteken Ausztriában, a Stubai-gleccseren edzés közben az egyik ugrásnál a jeges pályán balszerencsésen érkezett, melynek következtében eltört a sípcsontja. Gyarmatit azonnal egy innsbrucki kórházba szállították, ahol háromórás műtét során, hét csavarral és egy lemezzel rögzítették a sérült csontot. A rehabilitáció idejét egyelőre nem lehet pontosan megmondani, de az előzetes becslések szerint körülbelül féléves kihagyás vár rá.

„Próbálok erős maradni, de ez egy hosszú és kemény küzdelemnek ígérkezik…” – írta Facebook-oldalán a 23 éves egri sportoló, aki januárban sporttörténelmi sikert ért el azzal, hogy megnyerte a hódeszkások világkupa-sorozatának az egyesült államokbeli Mammoth-ban rendezett slopestyle (trükkös akadályverseny) versenyét, ezzel a havas sportok első magyar vk-győztese lett.

 

Forrás: MTI

Sometimes it’s hard to smile… Ended up in the hospital 2days ago with a broken tibia. 3more days here. It’s getting…

Közzétette: Gyarmati Panka – 2016. november 6.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top