pexels ivan samkov 4164644

Hétvégén kezdődik a tornászok versenyszezonja

Szombaton a csapatbajnokság első fordulóját, vasárnap pedig a szerenkénti bajnokságot rendezik a Központi Tornacsarnokban, ahol megkezdődik a felnőtt tornászok idei versenyszezonja.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a férfiaknál a Budapesti Honvéd SE, a KSI SE, a Győri AC és a Ferencváros, a nőknél a Delfin SI SE, a Dunaferr SE, a Ferencváros, a Veszprém, a KSI és az Újpesti TE nevezett a szombati versenynapra, amelyen egy csapatot felnőtt, ifjúsági, valamint kadet korosztályú tornászok alkothatnak.

A felnőttek az Európa-bajnokságra, a juniorok pedig a világbajnokságra készülnek – mindkét verseny Antalyában lesz -, így mindannyiuk számára fontos állomás lesz a hétvége.

Kisebb sérülések vannak a keretben, de a válogatott keret tagjai közül mindenki ott lesz Kardos Botond kivételével. Ő ugyanis az ujjműtétje után még mindig rehabilitáción van” – mondta Kovács István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

A nők szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre úgy fogalmazott: a jövendőbeli Eb-kerettagoknak kifejezetten jó felkészülési verseny lesz a csapatbajnokság, a többieknek pedig a felkészültségük ellenőrzésére szolgál. Hozzátette, az Egyesült Államokban tanuló Bácskay Csenge kivételével teljes lesz a magyar élmezőny a viadalokon.

(Forrás: MTI, nyitóképünk illusztráció)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top