Keresés
Close this search box.
Fotókredit: MOB/Szalmás Péter

Kihirdette idei pályázatának győzteseit a BOM Alapítvány

Fotókredit: MOB/Szalmás Péter

A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány kihirdette a 2019-es év új ösztöndíjasait. A fiatal sportolók az ösztöndíjprogram keretében közel 22 millió forintos támogatásban részesülnek annak érdekében, hogy a sportsikerek mellett a civil életben is megállják a helyüket.

21 magyar sportoló felsőoktatási tanulmányait támogatja a BOM a Magyar Sportért Alapítvány 2019-es ösztöndíja, amelyet idén 6. alkalommal hirdet meg a szervezet. Az összesen 21,5 millió forint összegű támogatás az ösztöndíjasok felsőoktatási tanulmányainak költségét fedezi. A pályázat nyertesei nemzetközi szinten is sikeres sportolók. Az új ösztöndíjasok közül például Péni István már kvalifikálta magát a 2020-as tokiói olimpiára.

A BOM Alapítvány kiemelt feladatának tekinti a sporttehetségek támogatását annak érdekében, hogy a fiatal sportolók versenyzőként, később pedig a munkaerőpiacon is kimagasló teljesítményt érhessenek el. A pályázatra olyan magyar sportolók jelentkezhettek, akik felsőfokú, vagy szakmát adó tanulmányokat is végeznek sportkarrierjük mellett. A feltételek közt szerepelt, hogy a sportoló olimpiai vagy paralimpiai kerettag legyen, és a pályázat évét követő legközelebbi olimpiai, illetve paralimpiai játékokon történő részvételre készüljön.

„Úgy gondoljuk, hogy fontos támogatni azokat a fiatalokat, akik egyszerre képesek kiemelkedő sikereket elérni a sportágukban, és emellett felsőfokú tanulmányokat is folytatnak. Büszkék vagyunk arra, hogy az idei támogatottakkal együtt már 110 sportoló teljes tanulmányi képzését vállaltuk át.” – mondta el Váradi-Bóta Kinga, a BOM főtitkára

„A BOM Alapítványt megalakulása óta egy fontos eszme hajtja – a magyar fiatal sporttehetségek elhivatott támogatása. A BOM Alapítvány a sportolókért, jövőbeli sportsikerekért dolgozik nap mint nap. Ezért is tartjuk kiemelkedően fontosnak, hogy tavaly a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) stratégiai partnere lettünk, a napokban pedig a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB) írtunk alá együttműködési megállapodást. Ezeknek a megállapodásoknak érelmében a BOM Alapítvány mostantól a budapesti olimpia két letéteményesének, a MOB-nak és az MPB-nek a hivatalos alapítványaként lesz jelen a magyar sportban. Azzal számolunk, hogy ez munkánkat még eredményesebbé teszi” – mondta el Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

A BOM eddig is támogatott ösztöndíjával parasportolókat, Dávid Krisztina és Tóth Tamás jelenleg is aktív ösztöndíjasok. Dávid Krisztina sportlövő múlt héten szerezte meg a kvótát a tokiói paralimpiára, Tóth Tamás úszó pedig a riói olimpián paralimpiai bajnoki címet nyert. Az MPB és a BOM együttműködése a jövőben még több lehetőséget nyújt a parasportolók számára.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top