Keresés
Close this search box.
Fotó: MOB/Szalmás Péter

Meghosszabbított határidő a fair play jelölésekre

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Február 3-ig várja a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottsága a 2016-os évre vonatkozó jelöléseket, javaslatokat.

Pályázni fair play cselekedet, életmű díj, a fair play eszméjének népszerűsítése, fair play a szabadidősportban, a sport szolgálatában és fair play a művészetben kategóriában lehet.

Kamuti Jenő, a bizottság elnöke elmondta, cselekedet esetén elsősorban olyan fair play gesztusokat ismertető ajánlásokat várnak, amelyek az adott sportoló győzelmébe kerültek, vagy kerülhettek volna, illetve hatással voltak az eredményére. A szervezett amatőr sporteseményen vagy akár az iskolai testnevelés keretében bemutatott fair play tetteket a szabadidősport kategóriában, a kiemelkedő edzői, sportvezetői és szervezői példákat a sport szolgálatában kategóriában veszik figyelembe. A bizottság ugyancsak várja azokat a jelzéseket, amelyek a fair play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpályáról, vagy a fair play értékeinek népszerűsítéséről szólnak.

Az egy hónappal meghosszabbított határidő lejártáig a fair play bizottság a MOB címére várja az ajánlásokat. A díjátadó ünnepségre tavasszal kerül sor.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top