Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Szántó Áron

Minden hajó áthaladt a célvonalon az idei Kékszalagon

MTI Fotó: Szántó Áron

A szervezők a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj hivatalos oldalán közölték, hogy minden, a versenyt fel nem adó hajó célba ért pénteken a futamon. Ahogy arról tegnap is beszámoltunk, a versenyt Litkey Farkas nyerte Festipay nevű hajójával.

Az első hét helyen csak többtestű hajók végeztek: 2. Józsa Márton a Fifty-Fiftyvel 8 óra 40 perc 20 másodperccel, 3. Kaiser Kristóf az Extreme Sailing Teammel 8 óra 48 perc 48 másodperccel, 4. Vándor Róbert az RSM DTM-mel 9 óra 3 perc 55 másodperccel, 5. Rauschenberger Miklós a Team Quantum Hungaryval 9 óra 20 perccel, 6. Rajnai István a HUNCAT-tel 10 óra 14 perc 25 másodperccel, 7. Petrányi Zoltán az FHB BANK-kal 10 óra 22 perc 57 másodperccel.

Az egytestű hajók mindegyikének legalább tizenegy óra kellett idén a tókerüléshez. Közülük a leggyorsabb az abszolút 8. Oroszlán Péter volt a Principessával 11 óra 6 perc 31 másodperccel, őt követte Király Zsolt a Rafficával 11 óra 27 perc 38 másodperccel (9.) és Büki Gábor a Lisa-Keszthelyi Yachtkikötő nevű hajóval 11 óra 55 perc 29 másodperccel (10.).

A többi versenyző 12 óránál több idő alatt teljesítette a 155 kilométeres Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Tihany – Keszthely – Tihany – Balatonfüred távot. Az 48. Kékszalag Erste World Nagydíjra az előzetesen jelzett viharos szél miatt csak 481-en neveztek, közülük 393-an értek körbe a tavon.

Az idei győztes Litkey Farkasnak ez már a tizenkettedik Kékszalag-győzelme volt, de az első, amit katamaránnal ért el. Hajójával sokáig az élboly mögött haladt a csütörtök reggel elrajtolt mezőnyben, és csak a Keszthelyi-öbölben ugrott az élre. A Festipay 14 óra 20 perckor elsőként vette a keszthelyi bóját, innen viszont már nem engedte ki a győzelmet a kezéből.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top