Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Szabó László bronzérmes

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Szabó László bronzérmet nyert vasárnap a kötöttfogásúak 80 kilogrammos kategóriájában a nem olimpiai súlycsoportok birkózó-világbajnokságán, Budapesten, ahol a magyar csapat egy arany– és két bronzéremmel zárt.

Az UTE Európa-bajnoki harmadik helyezett versenyzője a délelőtt folyamán egészen az elődöntőig nagyszerűen menetelt, és ott is az utolsó másodpercekig remekül birkózott, ám egy figyelmetlensége a fináléjába került. Éppen ezért talán a legnagyobb kérdés a kazah Askat Dilmuhamedov elleni helyosztó előtt az volt, sikerült-e túltennie magát a csalódáson.

A meccsen aztán nem látszott keserűség a magyar kötöttfogásún, aki nagy energiákat mozgósítva kezdte a meccset, de akciót nem tudott csinálni, ahogy Dilmuhamedov sem. A szőnyegen óriási csata zajlott, de egyik birkózó sem tudott a másik fölé kerekedni. A mérkőzésvezető az elején a kazahot intette (1-0), a második menet elején azonban Szabóra is „sor került” (1-1), ez pedig már a kazah birkózónak kedvezett. Mindez azt jelentette, hogy Szabónak mennie kellett előre, hogy akciót érjen el, vagy kiharcolja riválisa újabb intését. Végül ez utóbbit sikerült kicsikarnia (2-1), majd a hajrában masszívan tartotta magát, ezzel megszerezte karrierje első felnőtt világbajnoki érmét.

„Nagyon örülök ennek az éremnek, még ha egy picit bosszant is, hogy akár döntőt is birkózhattam volna” – mondta a bronzmeccs után a magyar sportoló. „Az elődöntőben sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a vége felé az órára néztem, amikor fél perc volt hátra, és arra kezdtem figyelni, hogy kihúzzam ezt a kis időt, és nem arra koncentráltam, amire kellett volna. Itt a kazah ellen úgy mentem a szőnyegre, hogy dobni fogok, de hamar kiderült, hogy nem fogok tudni, mert nagyon szűken védekezett az ellenfelem. Onnan egyértelmű volt, hogy végig kell verekedni a meccset.”

Szabó László a budapesti világbajnokság harmadik magyar dobogós helyezését érte el, mivel szombaton a szintén kötöttfogású Korpási Bálint (71 kg) az első, míg vasárnap Barka Emese (60 kg) harmadik lett.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top