Fotó: Facebook (Maccabiah - Maccabi World Union)

Taroltak a magyar sportolók a 20. Maccabi Világjátékokon

Fotó: Facebook (Maccabiah - Maccabi World Union)

Az Izraelben megrendezésre került 20. Maccabi Világjátékok az esemény történetének legsikeresebb magyar szereplésével zárult.

A rekordlétszámú, százfős magyar küldöttség 25 érmet szerzett, három arany, 10 ezüst és 12 bronz megoszlásban. A dobogó legfelső fokára állhatott a tekvondós Murinai G. Dániel, továbbá a karatés Kunos Zsuzsa és Sterck Laura – tájékoztatta a Maccabi VAC Hungary szerdán az MTI-t.

„Az eddigi legnépesebb delegációval érkeztünk, és a legjobb eredménnyel távozunk, gratulálok minden résztvevőnek” – jelentette ki a delegációt vezető Knopp András.

Jusztin Ádám, a Maccabi VAC zsidó sportegyesület vezetője közölte, a következő nagy kihívás számukra már nemcsak a versenyzők oldaláról lesz, mivel 2019-ben Budapest ad otthont az Európai Maccabi Játékoknak.

„Legalább ilyen eredményes szereplést várok, ugyanakkor hatalmas kihívás is a közel 3000 sportoló és kísérőik igényeinek megfelelni és világszínvonalú eseményt rendezni” – tette hozzá.

A zsidó közösség négyévente megrendezett multisport-eseményén amatőr és profi sportolók is indulhatnak. Idén több mint nyolcvan ország mintegy tízezer sportolója küzdött negyven sportágban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top