blank

Gyűlölöm a favágókat, az alibizőket, de tudok rajongani azokért, akik tudnak bánni velem

blank

Tavaly őszi bemutatása óta zsúfolt a programja, tennivalói istenigazából a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon tetéződnek majd, most már gyakorlatilag az összes Eb-résztvevőnél megfordult már. A kapott nevéért ugyan nincs annyira oda, de mint mondja: tudomásul vette, hogy mindenki Szép Játéknak hívja, és büszke a családjára. Megszólal a 2016-os foci Európa-bajnokság hivatalos labdája.

Fáradt?
Nem mondhatnám. Bár igaz, hogy hosszú aprólékos készülődés után igencsak felpörögtek körülöttem az események. Tavaly ősszel ritmust is kellett váltanom.

Merthogy akkor mutatták be hivatalosan…

Bemutattak? Bedobtak, mint a jégkorongban a pakkot! Igaz, előtte volt laza 18 hónapom, amikor készülődhettem a reflektorfényekre. Az „A”-val kezdődő és „didas”-szal végződő családi fészket nem volt jó elhagyni, de mostantól a saját magam útján kell pattognom.

Szép Játék! Egy picit költői, vagy inkább indiános beütésű névnek tűnik. Szereti?

Az elején nem tetszett. Egy 13 gyerekes családból jövök, ahol olyan menő neveket kaptak a tesók, mint a Tango12, az Europass, a Roteiro, vagy a Tango Europe, hogy az 1988-ban született bátyámat is megemlítsem. Igaz, nem panaszkodhatom, mert a hőskorban, például az 1960-ban, vagy az 1964-ben született tesóim még nevet sem kaptak. Persze azért velük még másképp bántak. Rendszeresen haza is adták őket – többek között.

Várhatóan melyik meccsekre megy ki az Eb-n?

A kérdése viccesnek is hangozhatna, ha nem lenne az idei Eb-vel egy új szabály. Az én mandátumom a csoportmeccsekkel lejár. Az egyenes kieséses szakasz már az öcsémre tartozik, de természetesen ott leszek utána is. Kell az izgalom, de már pályán kívülről fogok szurkolni. Jó érzés lesz tudni, hogy nem kell készülnöm hosszabbításos, vagy büntetőpárbajos meccsre.

Lehet, hogy furcsa a felvetés, de egy meccslabdának van kedvenc csapata?

Erről hadd ne kelljen most még itt az Eb előtt beszélnem. Természetesen van. Ez inkább a játékstílusból fakad. Gyűlölöm a „favágókat”, az alibizőket, de tudok rajongani azokért, akik tudnak bánni velem.

Az Eb labdája rendszeresen megosztja gondolatait a Sportime Magazin olvasóival a kontinensbajnokság közeledtével és az Európa-bajnokság alatt is.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top