Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Lovrencsics nem játszik az osztrákok ellen

MTI Fotó: Illyés Tibor

Egész biztosan nem lép pályára Lovrencsics Gergő a holnapi osztrákok elleni Európa-bajnoki mérkőzésen – a hírt a szövetségi kapitány, Bernd Storck jelentette be hétfőn.

A szakvezető elárulta, hogy a vasárnap délutáni edzésen Kádár Tamás után Lovrencsics Gergő is megsérült, de míg előbbi már részt vett a hétfői tréningen, utóbbi kénytelen volt kihagyni.

Kádár boka-, Lovrencsics térdsérülést szenvedett vasárnap.

A német szakember ennek ellenére rendkívül nyugodtnak tűnt, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy amikor az európai szövetség (UEFA) képviselője le akarta zárni a sajtótájékoztatót, ő jelezte, még nyugodtan kérdezhetik tovább a média munkatársai.

„Történelmi meccs lesz, hiszen rég nem volt Magyarország ilyen nagy tornán. Ausztria az esélyes, de tudjuk mi vár ránk. Mivel ez az első meccs, rendkívül nehéz lesz mindkét gárdának. Fontos, hogy jól sikerüljön, mert azon megalapozhatjuk az önbizalmunkat” – mondta Storck, aki ismét megjegyezte, mindenki számára nagy dolog, hogy itt lehetnek az Eb-n, de hangsúlyozta: ezt megérdemelten vívta ki a csapata.

Lang Ádám szerint az Európa-bajnokság minden percét élvezni kell, így nem is teherként éli meg, hogy a magyar válogatott 44 év után szerepelhet ismét kontinensviadalon.

„Ez egy futballünnep. Meglátják a buszunkat az utcán és mindenki mosolyogva integet nekünk. Minden pillanatát élvezni kell ennek az Eb-nek” – mondta.

A Videoton védője arról is beszélt, hogy jó a hangulat a csapaton belül, illetve teljes mértékben felkészültnek érzi az együttest az összecsapásra. Az osztrák csapatról úgy nyilatkozott, hogy agresszív futballt játszik, megpróbálja letámadni ellenfelét. Erre azonban felkészültek és reményei szerint sikerül megvalósítani a terveket, s nem okoz majd gondot a labda kihozatala.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány meglepődött, hogy „angolos” időjárás fogadta őket a nyugat-franciaországi Bordeaux-ban, mert úgy tudta, hogy az itteni stadionban általában magas a hőmérséklet, ugyanakkor nem bánja, hogy ezúttal hűvösebb van.

„Remek a hangulat. Nem érzem, hogy a szokottnál feszültebb lenne a társaság, így nem kellett senkivel külön leülni beszélgetni. Amikor lehet, a meccseket együtt nézzük” – mondta a Bursaspor szélsője, aki kifejtette, szerinte egyik csapatot se fogja nagy meglepetés érni a meccsen az ellenfél játékát illetően.

A magyar-osztrák összecsapás kedden 18 órakor a francia Clément Turpin sípjelére kezdődik Bordeaux-ban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:
Király Gábor – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás – Pintér Ádám, Nagy Ádám – Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László, Németh Krisztián – Szalai Ádám

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top