Keresés
Close this search box.

Dombvári Bence a tavalyi eltiltás után éhes a sikerre

Egyesben és Hufnágel Tiborral párosban is olimpiai kvótát érő helyen szeretne végezni a májusi pótkvalifikációs versenyen Dombvári Bence. A kajak egyes 1000 méteren három éve világbajnoki bronzérmet szerző versenyző tavaly eltiltását töltötte, ezért edzője szerint most minden korábbinál éhesebb a sikerre.

„Belefér a duisburgi időrendbe az egyes és a páros is, ezért mindkettőt megpróbáljuk” – idézte a magyar szövetség szombati hírlevele Dombvári klubedzőjét, Kiss Istvánt.

A K-1 1000 méteres és a páros döntő között négy óra lesz a különbség a pótkvalifikációs viadalon, ezért mindkét számban rajthoz állhat a Honvéd versenyzője, amennyiben az itthoni első válogatóversenyen jól szerepel május elején. Tavalyi eltiltása pedig megadhatja a plusz motivációt Dombvári számára.

„A baklövését követő eltiltás jó pofon volt neki” – folytatta a tréner. „Bence éhes a sikerre. Nagyon sokat várnak tőle, ő pedig bizonyítani szeretne. Párosban Hufnágel Tiborral sok mindenre képesek lehetnek. Egyesben pedig, mondjuk ki, a legjobb tíz versenyző nem lesz ott a pótkvalifikáción, hiszen ők már szereztek kvótát, így ha a versenyzőm jó formában lesz, akkor nem lehet gond” – fogalmazott.

A 25 éves kajakos két hét abu-dzabi edzőtáborozás után február vége óta Sevillában készül a többi honvédos versenyzővel. Eltiltásával kapcsolatban azt mondta, tavaly megismerte azt, milyen érzés hétvégenként a versenyzés helyet edzeni és azon dolgozik, hogy ez a tapasztalat jó irányba terelje a pályafutását. Idén két számban szeretne bizonyítani.

„Nem fogunk különbséget tenni a továbbiakban sem, már tél eleje óta ugyanakkora erőbedobással készülünk mind a két számra – mondta. „Ha esetleg nem sikerülne nekem az egyes Duisburgban, a párost az sem fogja befolyásolni, szerintem egy jó versenyző felkészült az ilyen helyzetekre is” – tetet hozzá.

A K-1 1000 méteres itthoni válogatón a Vasas kajakosai, vagyis Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványai, valamint saját csapattársa, Kökény Roland lehet Dombvári legnagyobb riválisa, párosban pedig óriási csata alakulhat ki a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás, a Vass Péter, Noé Zsombor, a Noé Bálint, Noé Milán, a Nádas Bence, Boros Gergely, valamint a Dombvári, Hufnágel duó között, szintén 1000 méteren. Ha bármelyik magyar egység olimpiai kvalifikációt szerez májusban, Duisburgban, még nem érezheti magát páholyban, a hazai második válogatón ismét bizonyítania kell.

A riói olimpián induló magyar csapat összetétele a válogatóversenyeken alakul ki.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top