Keresés
Close this search box.

Ritmusváltás a Kolonics György Alapítványnál

blank

Az eddigi kiállítások, emlékversenyek, pályázatok mellett három nagyszabású, akár fiatalok ezreit érintő programot indít útjára a Kolonics György Alapítvány.

Csabai Edvin elnök a Ritmusváltás című találkozón emlékeztetett rá, hogy fennállása, azaz 2008 óta törekszik arra az alapítvány, hogy fenntartsa és az ifjú sportolóknak átadja azt az eszmeiséget, amit Kolonics György képviselt. Ez eddig kiállításokban, díjakban, emlékversenyekben testesült meg.

Idén a „Mondd el bajnok” program keretében első körben három népszerű sportolóSzász Emese olimpiai bajnok párbajtörőző, Storcz Botond olimpiai bajnok kajakos, Hadfi Dániel Európa-bajnok cselgáncsozó – segítségével „viszik” el ezt a szellemiséget, a Kolonics György által képviselt értékeket a Magyar Diáksport Szövetség programjaira és az Erzsébet táborokba – részletezte Csabai Edvin. Az alapítvány a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel együtt karrierkövető programot is indít. A válogatott versenyzőket 15 éves kortól vonják be a karriertervezésbe, hogy életpályájukat és a sportolói pályafutásuk utáni átállásukat a civil életbe segítsék.

Az Erzsébet táborok programjában a korábbinál erőteljesebben jelenik meg a kajak-kenu ettől az évtől. „A nyári szünet tíz hete alatt összesen harmincezer gyerekeket szeretnének vízre csábítani” – emelte ki Csabai Edvin.

Az elnök az MTI-nek arról is beszámolt, hogy folytatódik a Jövő reménysége program. Az indulás évében, 2016-ban a sportág négy szakágának egy-egy jó tanuló, eredményes, példamutató életvitelű sportolóját támogatták egy-egymillió forinttal. Minden versenyző mellé kijelöltek egy mentort, ami a kuratórium elnöke szerint legalább akkora lökést adott a sporolóknak, mint az anyagi segítség. Vaskuti István, Angyal Zoltán, Storcz Botond, Kozmann György vállalt mentori szerepet a Kolonics György Alapítvány égisze alatt. Csabai Edvin azt mondta, a Jövő reménysége programot változatlanul magánadományból kívánják finanszírozni.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top