Keresés
Close this search box.

A magyar válogatott 9 aranyéremmel fejezte be a kontinensbajnokságot!

blank

Magyarország megnyerte a csapat aranyérmet a görögországi kick-box Európa-bajnokságon. A Veres Roland, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Veres Richárd, Szabó Dorina, Nagy Henrietta összetételű válogatott a negyeddöntőben Bulgáriát győzte le 13-4-re, az elődöntőben pedig Írországot múlta felül 18-12-re. A döntőben aztán Olaszország következett, ahol Király István szövetségi kapitány együttese hosszabbítás után 17-15-re nyert, ezzel megvédte címét Loutrakiban.

A kontinensbajnokság utolsó döntős napján a pointfighting veterán mezőnyben a 41 éves Csikós Péter a 94 kilósok között szerzett Európa-bajnoki címet. Az 50 évesek között a +94 kilogrammos kategóriában Tóth István is éremszerző lett, miután súlycsoportjában második lett, Puravecz Péter pedig bronzérmet gyűjtött be zenés formagyakorlatban.
A magyar csapat így 9 aranyéremmel, 5 ezüsttel és 2 bronzéremmel fejezte be azt az Európa-bajnokságot, amelyen 34 ország vett részt. Görögországban 17 nemzet versenyzői szereztek Európa-bajnoki aranyat. Az összesített éremtáblázaton Magyarország a második helyen zárt Oroszország mögött, megelőzve Olaszországot és Németországot.

Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke az Eb-zárónapján elmondta, hogy ezen a világversenyen egy nagyon egységes magyar küldöttség vett részt. „Mindenki mindenkinek segített, a hullámvölgyekből a versenyzők külön kérés nélkül is kisegítették egymást, ennek a csúcspontja a pointfighting csapatverseny volt, amelyet nagyon kiélezett küzdelemben az utolsó érvényes találatig tartó küzdelemben nyertünk meg. Annak is különösen örülök, hogy mind a négy szakágban szereztünk érmet, természetesen a pointfighting szakág kiemelkedik, ahol toronymagasan vezetjük az éremtáblázatot 11 éve, és még a csapatversenyt is sikerült megnyernünk. A pointfighting csapatnál külön örültem annak, hogy számos fiatal teljes jogú tagja lett a válogatottnak, és a helytállásukkal, a most távollevő nagy neveket tudták helyettesíteni. Király István mesteredző munkája külön említést érdemel, mert az ő vezetésével ez a magyar pointfighting válogatott továbbra is őrzi első helyét ebben a szakágban. Ha az edzői munkáról beszélünk, áttérve a kick-light szakágra, ismét csak dicsérni tudom Dancsó Zoltán és Olasz Attila szövetségi edzők tevékenységét, akik összesen hat versenyzőt hoztak ki, és ebből négy döntős lett” – mondta Galambos Péter, aki kiemelte: a magyarok számára ez a kontinensbajnokság volt a jövő évi budapesti világbajnokság főpróbája. 2017-ben ugyanezeket a szabályrendszereket fogjuk látni a világbajnokság műsorán.

A kick-box sportág világszervezete, a WAKO a formagyakorlatok mellett hat küzdelmi szakágban rendez hivatalos versenyeket. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le, míg a félerős ütéseket és rúgásokat engedélyező point-fighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak. A világesemények kezelhetősége végett a szakágakat szétosztották, így két helyszínen és időpontban bonyolítják le a páratlan években a világbajnokságokat, illetve a páros esztendőkben az Európa-bajnokságokat. A görögországi Eb-n a hat küzdelmi szakág közül a point-fighting, a kick-light és a full-contact európai elitje mérte össze tudását. Az idei light-contact, low-kick és K1 Eb-t október végén rendezték Mariborban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top