Fotó: Facebook (Norbi Nemesapáti Norbert - FEJA GYM)

Két magyar bokszol Venezuelában az olimpiai kvalifikációért

Fotó: Facebook (Norbi Nemesapáti Norbert - FEJA GYM)

A venezuelai Vargasban rendezik a profi és félprofi ökölvívók utolsó, riói kvótaszerző versenyét, amelyen két magyar vesz majd részt.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) tájékoztatása szerint a vasárnap kezdődő viadal egyik szereplője a mindössze 20 éves, amatőr múlttal nem rendelkező, félnehézsúlyú (81 kg) Nemesapáti Norbert, aki a profik között 22 meccsen van túl, 20 győzelemmel és két vereséggel.

A másik magyar a szupernehézsúlyú (+91 kg) Bernáth István lesz, aki áprilisban a törökországi európai amatőr kvalifikációs viadalon nagyon közel állt a kvótához, ám elődöntős veresége után a helyi orvos nem engedte ringbe lépni az olimpiai indulást érő harmadik helyért a kategória török versenyzője ellen.

Venezuelában 26 kvótát osztanak ki, nehézsúlyban (91 kg) és szupernehézsúlyban mindössze egy-egy indulási jog kiadó, a többi nyolcban pedig három-három.

Magyarországnak jelenleg két olimpiai kvótás bokszolója van: Harcsa Zoltán (75 kg) Samsunban, míg Bacskai Balázs (69 kg) a múlt héten a bakui világkvalifikációs viadalon szerzett indulási jogot.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top