Keresés
Close this search box.
Fotó: pentathlon.hu

A magyar vegyesváltó ezüstérmes lett a junior öttusa vb-n

Fotó: pentathlon.hu

A székesfehérvári junior öttusa-világbajnokságon ezüstérmet szerzett a Varga Eszter, Regős Gergely összeállítású magyar vegyesváltó.

A tizenhét váltó közül az úszásban, vívásban és lovaglásban is legjobban teljesítő orosz Kszenija Fralcova, Nyikolaj Matvejev duó 1466 ponttal nyerte meg az aranyérmet, a második helyezett hazai páros 1424 pontot szerzett. A bronzérmes francia Lisa Riff és Jean Baptiste Mourcia 1422 pontot gyűjtött.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya a verseny után azt mondta, hogy az oroszokat ezúttal nem lehetett megverni. A lovaglás előtt a második helyért versenyben levő tíz csapat húsz ponton belül volt, a magyarok pedig megmutatták, hogy téthelyzetben is jól tudnak teljesíteni, kihozták a maximumot a versenyből, tette hozzá.

Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya kifejtette, a kombinált versenyszámban Varga Eszter jól hajrázott, Regős Gergely pedig előbb a remek lövészetével tudta sakkban tartani az ellenfeleket, majd egy nagyszerű utolsó kört futott.

A hétfőn zárult székesfehérvári junior öttusa vb-n a magyarok három érmet szereztek: korábban az első napon a Zs. Tóth Anna, Varga Eszter alkotta női váltó aranyérmes, vasárnap pedig a Szép Balázs, Bereczki Richárd, Regős Gergely alkotta férfi csapat ezüstérmes lett.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top