Keresés
Close this search box.
Fotó: pentathlon.hu

Negyedik lett az Eb-n a magyar női váltó

Fotó: pentathlon.hu

A minszki öttusa Európa-bajnokság első versenynapján a negyedik helyen végzett az Alekszejev Tamara, Simon Sarolta páros női váltóban.

A magyar kettős a kétszer 100 méteres úszásban a legrosszabb időt érte el, ami az erőviszonyok ismeretében várható is volt, vívásban viszont javított, 17 győzelemmel és 15 vereséggel negyedik lett a kilenc duót felvonultató mezőnyben, ezzel az ötödik helyre lépett előre.

A lovaspályát egy-egy verőhibával és némi időtúllépéssel teljesítette Alekszejev és Simon, ezzel ebben a számban ötödik lett a párosuk, de éppen az előttük állók lovagoltak jobban, így nem csökkent a különbség.

A kombinált számot megelőzően – amelyben mindegyik váltótagra két lövészet és kétszer 800 méter futás várt – a magyarok maradtak az ötödik helyen, s végül – a briteket megelőzve – egyet előre tudtak lépni.

Kállai Ákos szövetségi kapitány tájékoztatása szerint egészen az utolsó körig zárkóztak fel az előttük lévő fehéroroszokra, de reális esélyük nem volt utolérni őket, igaz, a negyedik helyüket sem veszélyeztette senki.

„Előzőleg azt vártam, hogy harcban legyenek az éremért, ez végül is megvolt, de elégedettek azért ne legyünk, több volt ebben” – értékelt a szakvezető.

A dobogóra a németek, az oroszok és a fehéroroszok állhattak fel kedden.

Eredmények, női váltó, Európa-bajnok:
1. Németország (Lena Schöneborn, Annika Schleu) 1389 pont
2. Oroszország (Alise Fahrutgyinova, Anna Burjak) 1387
3. Fehéroroszország (Tacjana Haldoba, Kacjarina Arol) 1339
4. Magyarország (Alekszejev Tamara, Simon Sarolta) 1316 (úszás: 2:14.40 perc/282 pont, vívás: 17 győzelem/15 vereség/216 pont, lovaglás: 282 pont, lövészet-futás: 12:44.60 perc/536 pont)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top