Fotó: Facebook (Fodisz)

Mérföldkőhöz érkezett a fogyatékkal élő gyermekek sportoltatása

Fotó: Facebook (Fodisz)

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a XVIII. kerületi Robogó Óvoda együttműködési megállapodást írt alá a pestszentlőrinc-pestszentimrei fogyatékkal élők óvodapedagógiai nevelésének és iskolai előkészítésének fejlesztése érdekében.

A FODISZ keddi közleménye szerint az eseményen elhangzott, a szakmai együttműködés célja, hogy a Robogó Óvodában integrált nevelésben részesülő, fogyatékkal élő nagycsoportos gyermekek és azok szülei megismerjék a FODISZ tevékenységét. Ezt azt szolgálja, hogy könnyebb legyen az iskolaválasztáskor a gyermek mozgás-aktivitásának folytatása, sportolással az életminőség javítása, tehetségkutató versenyekkel pedig a tehetséggondozás segítése.

Az együttműködés – amelyet Dóczy Ildikó, a Robogó Óvoda intézményvezetője és Szabó László, a FODISZ elnöke írt alá – további célja, hogy képessé tegye a pestszentlőrinci óvodában a mozgássérült gyermekeket az állapotukhoz mérten önálló életre. Emellett a felek azt kívánják elérni, hogy könnyebb legyen az óvoda-iskola átmenet, megvalósuljon az esélyegyenlőség, valamint mozgás-aktivitás programokkal segítsék az egészséges, minőségi élethez való hozzájutást.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top