Keresés
Close this search box.

A magyar tornászok meg vannak elégedve a riói edzéskörülményekkel

blank

A pénteken kezdődő Rio de Janeiró-i olimpia edzéskörülményeivel a tornász Hidvégi Vid és Kovács Zsófia is elégedett.

„Minden rendben van, sikerült az átállás, az edzések jól mennek. A falu nem tökéletes, nekem az ételek nem jönnek be annyira, pedig nagy a választék, de összességében nincs okom panaszra” – nyilatkozta a magyar szövetség sajtóközleményében a 2012-es londoni olimpián lólengésben nyolcadik Hidvégi Vid.

Hozzátette: az edzéskörülményekkel elégedett, naponta kétszer gyakorol, a többi idejét pihenésre fordítja. Úgy vélte fizikálisan jó formában van és a mostani mentális állapotát kell majd átmentenie a versenyre.

Az élete első olimpiájára készülő 16 éves Kovács Zsófia kiemelte, hogy „az edzések nagyon jól mennek, a szerekkel minden rendben”.

Az Európa-bajnoki ötödik helyezett Kovács edzője, Trenka János elmondta, hogy a magyar tornászküldöttség tagjai már hozzászoktak a környezethez és nagyon jól érzik magukat, az átállással senkinek nem volt problémája. Megjegyezte: az edzőcsarnok – ami tulajdonképpen egy sátor – padlója nagyon jó és a szerek is kiválóak, de hétfőn már a versenyhelyszínen lévő melegítőteremben készülhettek.

Hidvégi szerdán, Kovács pedig csütörtökön vesz részt a pódiumedzésen. A férfiak szombaton, a nők vasárnap mutatják be gyakorlatukat a selejtezőben, a szerenkénti döntőket pedig jövő hét vasárnap rendezik.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top