Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Adámi Zsanett negyedik, Konkoly Zsófia hatodik

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Adámi Zsanett (S2) negyedik lett 100 méteres hátúszásban, Konkoly Zsófia (S9) pedig a hatodik helyen végzett 400 méter gyorson a riói paralimpia pénteki versenynapján.

Az UTE 21 éves sportolója, Adámi a hatos pályára kapott besorolást a hatfős döntőben, amelyben sokáig az ötödik helyen haladt, maga mögé utasítva az olasz Gloria Boccanerát. A fordulás után aztán beleerősített, az addig előtte haladó görög Maria Kalpakidu pedig fáradni látszott a 2-es pályán. A hajrá remekül sikerült a magyar úszónak, és végül egy századmásodperccel megelőzve görög riválisát, a negyedik helyen csapott a célba. Az aranyérmetvilágcsúccsal – a szingapúri Jip Pin-hsziu szerezte meg.

„Nagyon örülök ennek a negyedik helynek – nyilatkozta a súlyos fejlődési rendellenességgel született magyar sportoló. – A jó hajrának köszönhetem ezt az eredményt, bár a benyúlás pont nem jött ki jól. Két-három napja már nagyon izgultam, de sok erőt adott, hogy nagyon sokan drukkoltak értem.”

Az Adámi Zsanetthez hasonlóan paralimpiai újonc Konkoly Zsófia, a magyar küldöttség legfiatalabb tagja az 1-es pályán úszott a 400 gyors döntőjében, miután a délelőtti előfutamban a hetedik legjobb időt érte el.

A mindössze 14 éves pécsi úszó, akinek a jobb karja nem fejlődött ki teljesen, szinte végig a hatodik helyen tempózott, és bár a végén volt esélye megszerezni az ötödik helyet, végül ebben a pozícióban zárt.

A péntek esti döntőket több ezren szurkolták végig az Olimpiai Uszodában.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top