Fotó: Facebook (waterpolo.hu / Balogh Máté)

Bíró Attila az Európa-bajnokoknak szavazott bizalmat

Fotó: Facebook (waterpolo.hu / Balogh Máté)

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy ugyanannak a 13 játékosnak szavaz bizalmat a riói olimpián, akikkel az év elején Belgrádban Európa-bajnoki címet nyert.

„Nagyon megnehezítették a lányok a dolgomat, ami természetesen jó, hiszen sok jó játékosunk van, ugyanakkor közülük választani tényleg szívbemarkoló feladat volt. Ám a kapitányi munka ezzel is jár, hiába vinnék mindenkit a keretből, választanom kellett” – idézte a Magyar Vízilabda Szövetség szombat reggeli híre Bíró Attilát.

A bő keretben szereplők közül így a kapus Bolonyai Flóra, a mezőnyjátékosok közül pedig Menczinger Kata, Szilágyi Dorottya, Somhegyi Noémi és Horváth Brigitta került ki.

Érdekesség, hogy a 13 fős keret tagjai közül tizen négy évvel ezelőtt Londonban is ott voltak, Takács Orsolya a harmadik olimpiájára készülhet. Ötkarikás újonc Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Illés Anna.

A válogatott az elmúlt három napban a margitszigeti BENU Kupán szerepelt, pénteken a spanyolokkal 8-8-as döntetlent játszott, csütörtökön a vb-ezüstérmes ausztráloktól 5-3-ra, szerdán pedig az olaszoktól 10-7-re kapott ki. Bíró Attila a hétvégére pihenőt adott a játékosoknak, hétfőn a Margitszigeten folytatódik a munka, majd kedden Szolnokra utazik a válogatott, ahol aznap és másnap reggel is 9-től játszik edzőmeccset az ausztrálokkal.

Emellett még egy kedd délutáni kétkapus edzés, valamint a csütörtöki, ceglédi hivatalos összecsapás vár a két csapatra.

A magyar válogatott július 30-án utazik Rióba, ahol a címvédő amerikaiakkal, a kínaiakkal és a spanyolokkal szerepel azonos csoportban.

A magyar női válogatott olimpiai keretet:

Kapusok: Gangl Edina, Kasó Orsolya
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top