Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Győzelem nélkül zárt első olimpiáján Németh Zsanett

MTI Fotó: Kovács Tamás

Az utolsó versenynapon sem termett érem a magyar kötöttfogású birkózóknak, miután a 75 kilogrammosok között induló Németh Zsanett a negyeddöntő után a vigaszágon is vereséget szenvedett.

Az U23-as Európa-bajnok magyar sportolót a nyolcaddöntőben a kazah Guzel Manyurova győzte le technikai tussal. Mivel a kazah bejutott a fináléba, Németh a vigaszágra került, ahol a kameruni Annabelle Laure Ali várt rá a bronzmérkőzésért.

Az összecsapás hasonlóan kezdődött, mint Németh nyolcaddöntője, ugyanis kevesebb mint egy perccel a kezdés után a magyar sportoló szépen támadott, ellenfele mögé került, s ugyan lent nem tudott már akciót csinálni riválisán, de így is 2-0-ás előnyről folytathatta a meccset. Ali ezt követően kissé aktívabb lett, s egy jó lábra támadás után szőnyegen kívülre vitte Némethet, így egyenlített, s később szerzett pontja miatt vezetett is.

A szünetig nem történt érdemleges dolog a szőnyegen, s azt követően is nagyon óvatosnak tűnt mindkét birkózó. A mérkőzésvezető többször kért tőlük nagyobb aktivitást, látva, hogy az összekapaszkodásig sem mindig jutottak el a felek. Ezt követően Ali lett kicsit határozottabb, s egy sima kivitellel 3-2-es előnyhöz jutott, majd egy levitel után, kevesebb mint másfél perccel a vége előtt már 5-2-re vezetett.

A hajrában Gulyás István szövetségi kapitány és Nagy Lajos edző is hangosan űzte előre Némethet, ám az UTE versenyzője lábra nem tudott támadni, és felülről sem tudta feltörni a kamerunit, aki összességében magabiztosan győzött.

„Jól védte a lábát és a karomat sem tudtam az övé alá rakni, nem sikerült. A mezőny nagy része még erősebb mint én” – összegzett Németh Zsanett, aki két vereséggel zárta élete első olimpiáját.

A nap másik magyarja, Sastin Marianna (63 kg) a selejtezőben kapott ki és szintén kiesett.

Péntektől a szabadfogásúak veszik át a csarnokot. A fogásnem két magyarja, Veréb István (86 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) szombaton lép szőnyegre.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top