Keresés
Close this search box.
MTI fotó: Kovács Anikó

Hét napon belül kihirdetheti olimpiai keretét Benedek Tibor

MTI fotó: Kovács Anikó

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor várhatóan egy héten belül kijelöli a 13 fős olimpiai keretét.

Szerdán a margitszigeti sajtónyilvános edzésen a szakember elmondta, a múlt heti edzőtáborban és az azt követő mérkőzéseken sok mindenre választ kapott.

A válogatott Dubrovnikban edzett, majd Montenegróban egy négycsapatos tornán vett rész. Az együttes kezdésként 11-9-ra kikapott az olimpiai címvédő horvátoktól, majd 11-9-ra legyőzte a spanyol csapatot és 11-7-re Montenegrót.

„Nem akarok sokat várni a csapathirdetéssel, elég hamar el fog jönni, egy héten belül. Beleszámít majd az egész éves teljesítmény, az együtt eltöltött három év, és az itt elvégzett munka is” – nyilatkozta a sajtó képviselőinek Benedek Tibor, hozzátéve, hogy nem igazán vannak már kérdőjelek a fejében.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, a kerethirdetést követően annak a 13 játékosnak már kizárólag csak arra kell koncentrálnia, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson, ugyanakkor a fizikai felkészítés már most megkezdődött.

A csapat jelenleg Budapesten edz, majd jövő szombaton Miskolctapolcán az olimpiai házigazda brazilokkal játszik félhivatalos mérkőzést. Ezután a felkészülés következő állomása a margitszigeti BENU Kupa, melyen július 15. és 17. között a horvát, az ausztrál és a grúz csapat lesz az ellenfél. Ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol a világ- és Európa-bajnok szerbekkel folytatja. A hathetes felkészülés után a válogatott július 30-án indul Rióba.

A sajtóeseményen Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bejelentette, hogy a Volvóval kötött szponzori megállapodás értelmében a férfi válogatott 13, míg a női 3 személyautót kap a felkészülésre.

A magyar válogatott jelenlegi kerete:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Bisztritsányi Dávid
Mezőnyjátékosok: Zalánki Gergő, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Erdélyi Balázs, Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Kis Gábor, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Szivós Márton, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top