Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kikaptak a magyarok a spanyol válogatottól

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott 11-10-re maradt alul a spanyol csapattal szemben.

Szeles, hűvös, felhős időben zajlott a mérkőzés a nyitott Maria Lenk Uszodában. A spanyolok hozták el a labdát, de szabálytalanság miatt a magyarok támadhattak először – eredménytelenül. A másik oldalon gyorsan kettős emberelőnybe kerültek a spanyolok, de nem tudtak élni a lehetőséggel, Gangl védett. Nem sokkal később viszont teljes létszámnál Godoy lőtt távolról a magyar kapuba. A harmadik percben ötmétereshez jutottak a magyarok, s Bujka Barbara magabiztosan értékesítette a büntetőt. A következő támadásnál emberelőnyben Munoz volt eredményes, majd a magyarok kihagyták a nekik megítélt fórt: Kisteleki lövését blokkolták jól. Az újabb magyar előnynél viszont már összejött az egyenlítés, Bujka lőtt a bal alsó sarokba. 13 másodperc volt hátra, amikor Garda Krisztinát kiállították, majd a spanyolok időkérés után az utolsó másodpercben lőttek kapura, de a harmadik olimpiáján szereplő Takács Orsolya a léc alá felnyúlva blokkolta a labdát (2-2).

Kimaradt spanyol előnnyel indult a második negyed, de a következőt kihasználták: Takács még ki sem úszott, amikor a centerben egyedül maradt Godoy máris gólt szerzett. A következő támadásnál fórban Szűcs közelről paskolta a kapusról lepattanó labdát a kapuba. Nem tudták átvenni a vezetést a magyarok, mert Ventosa távolról kilőtte a jobb alsó sarkot. A következő előnyt viszont gyorsan gólra váltotta Csabai, közelről magabiztosan lőtte be a negyedik gólt.

Szűk két perccel a negyed vége előtt aztán büntetőből Keszthelyi Rita volt eredményes, a kapu bal oldalába bombázott, ezzel először vezetett a magyar válogatott. Nem sokkal később a második találatát is megszerezte Keszthelyi, létszámfölényben középről, távolról lőtt szép gólt a kapu bal oldalába. Az utolsó percben Aymerich ötméteresből szépített. Nem maradt meg azonban az egygólos előny a nagyszünetre, mert Ariza távolról pattintott lövéssel egyenlített, amikor már csak négy másodperc volt hátra (6-6).

Bujka ötméteresből juttatta ismét előnyhöz a csapatát a harmadik nyolc perc felvezetéseként. Aztán már úgy tűnt, sikerül kivédekezni a spanyol támadást, de Anna Llaquet távolról, kiszorított helyzetből a jobb felső sarokba lőtt. Kimaradt magyar előnyt követően a következő akciójuknál megint ő volt eredményes, aztán fórban Munoz növelte a különbséget. Nem voltak pontosak ebben az időszakban a magyar befejezések, sőt komoly lövőhelyzetek sem alakultak ki. Ráadásul tovább nőtt a különbség, mert Aymerich megint nem hibázta el a büntetőjét. Bíró Attila időkéréssel igyekezett felrázni csapatát – nem sok sikerrel (7-10).

A negyedik negyed elején is kimaradt egy magyar előny, Keszthelyi lövését hárította a spanyol kapus. Bujka viszont nem sokkal később távolról szép gólt lőtt. Ugyanő csakhamar büntetőt harcolt ki, melyet be is lőtt a bal alsóba. Az egyenlítés viszont nem jött össze, mert Ariza emberelőnyben távolról eredményes volt. Akárcsak kicsivel később Kisteleki Hanna, aki ejtéssel vette be a spanyol kaput. Aztán kimaradt a spanyol fór, de a magyar is 40 másodperccel a vége előtt, amikor Kisteleki a felső kapufára bombázott. Tizennyolc másodperc maradt az utolsó magyar támadásra, illetve annyi sem, mert szabálytalanság miatt a spanyolok kapták meg a labdát az utolsó pillanatokra.

„Nem játszottunk jól, nem játszottunk olyan színvonalon, ami a spanyol csapat legyőzéséhez kell. Van hiányérzetem, sokat hibáztunk” – összegzett Bíró Attila szövetségi kapitány. Hozzátette: hiányolta az átlövés-gólokat.

Bujka Barbara szerint a harmadik negyedben megint leblokkolt a csapat. „Nem szabad a bírókat hibáztatni, így is megvoltak a helyzeteink, a spanyolokat ugyanúgy meg kellett volna verni, mint a kínaiakat.”

Takács Orsolya viszont úgy vélekedett, hogy az egyik mérkőzésről a másikra nagyon megváltozott a játékvezetői felfogás. A következő meccsről, a nagy favorit amerikaiak elleni találkozóról így fogalmazott: „Ismerjük egymást jól, mi is őket, ők is minket, felkészültünk belőlük, és nekik esünk.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top