blank

Kovács ötödik felemás korláton, hetedik ugrásban

blank

Kovács Zsófia felemás korláton az ötödik, míg ugrásban a hetedik helyen végzett a vasárnapi szerenkénti döntőkben a női tornászok berni Európa-bajnokságán, előbbi eredményével pedig olimpiai indulóvá vált.

A riói játékokra áprilisban Kovács és Makra Noémi szerzett kvótát, ám csupán egyikük nevezhető. Kovács azért tekinthető mostantól olimpikonnak, mert Draskóczy Imre szövetségi kapitány válogatási elvei között az szerepelt, hogy aki az Eb-n szerenkénti döntőbe jut és ott pontszerző helyen végez, az utazhat.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az élete első felnőtt kontinensviadalán szereplő Kovács felemáskorláton 14,400 pontot kapott gyakorlatára, s ezzel három versenyzőt is maga mögé utasította a döntőben. A számot a brit Rebecca Downie nyerte két orosz tornász előtt.

Ugrásban minden versenyző két-két gyakorlatot mutatott be. Kovácsnak – a viadal honlapja szerint – az első egészen kiválóan sikerült, erre a bírók 14,933 pontot adtak, a második viszont már nem volt annyira erős, az érte járó 13,500 pont pedig az átlagot 14,216 pontra húzta le, ami végül a hetedik pozíciót érte a számára.

Egy nappal korábban a magyar válogatott – 1998 után először – a csapatdöntőben szerepelt és ott nyolcadik lett.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top