Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Meccset nyert, házasodni készül Németh Roland

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ötödik lett légpisztolyban a sportlövő Dávid Krisztina, míg Németh Roland kerekesszékes teniszező legyőzte első ellenfelét, így továbbjutott – a parasportoló ennek örömére nem sokkal a mérkőzés után telefonon kérte meg barátnője kezét.

A civilben informatikus, s munka mellett sportoló kerekesszékes magyar versenyző remekül teljesített a 40 lövéses alapversenyben, 371 kört ért el, s ezzel negyedikként biztosította helyét a nyolcas fináléban.

Ebben aztán úgy szerepelt, mint az alapversenyben, azaz lövésről lövésre javult, több riválisa is kiesett mellőle, s végül 128,8 körrel ötödikként zárt. A győzelmet az iráni Sareh Javanmardidodmani szerezte meg 193,4 körös teljesítménnyel.

A Budapesti Honvéd 40 éves versenyzője szerdán még a szabadpisztoly vegyes számban is érdekelt lesz Rióban.

A látássérült cselgáncsozó Burányi Flóra második mérkőzését is elvesztette az 57 kilós súlycsoportban, így befejezte szereplését a Karióka 3-as arénában. A vigaszágon a spanyol Maria Monica Merenciano Herrerótól kapott ki 3:16 perc alatt.

Sikerrel vette viszont az első fordulót a kerekesszékes teniszező, Németh Roland, aki a dél-afrikai Leon Elst verte két szettben, 6:3, 6:3-ra, 1 óra 21 perc alatt, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top