blank

„Most csak élvezem, hogy itt lehetek”

blank

Bízik abban a tollaslabdázó Sárosi Laura, hogy a következő napokban teljesen fel tud majd épülni, és majd csak a játékra kell majd koncentrálnia a riói olimpián.

„Egy kicsit gyengének érzem magam, de ez rendben van, még nagyjából egy hetem van a felépülésre. Öt napot korházban töltöttem, ez sokat kivett belőlem testileg és lelkileg egyaránt” – idézte első edzését követően Sárosit az olimpiai hírszolgálat.

A magyar játékost Budapesten vakbélgyulladás gyanújával vizsgálták, majd kiderült, hogy valószínűleg egy vírus okozott hasi nyirokcsomó-gyulladást nála, ami még az ötkarikás szereplését is veszélyeztette.

„Megpróbálok pozitív lenne és nem félni. Az orvosok azt mondták, lehet, hogy komolyabb bajom van, ezért majd többször meg is vizsgálnak majd, de most csak élvezem, hogy itt lehetek, és a lehető legjobb teljesítményt akarom nyújtani” – tette hozzá Sárosi, aki az áprilisi Európa-bajnokságon egy rendkívül sportszerű gesztussal hívta fel magára a figyelmet: német ellenfelének, Karin Schnaasénak kölcsönadta a cipőjét, utóbbi így végigjátszhatta az összecsapást. Schnaase megnyerte a meccset, Sárosi pedig akkor nem jutott kvótához.

Sárosi újságírói kérdésre megjegyezte, ugyan közel lakik a német csapathoz, de nem találkozott még riválisával, aki már visszaszolgáltatta neki a cipőt.

A világranglistán 65. magyar versenyző az M csoportban szerepel az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu (10.), valamint a kanadai Michelle Li (20.) társaságában.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top