blank

Nem jött össze a kvótaszerzés

blank

Búcsúzott a nyolcaddöntőben Banda Árpád az íjászok Nottinghamben zajló olimpiai kvalifikációs versenyén, így egyelőre nem sikerült számára a kvótaszerzés.

A magyar versenyző pénteken előbb a 32 között Rok Bizjakkal mérkőzött, és remek lövésekkel – köztük a második sorozatban három tizessel -, három szettben simán búcsúztatta szlovén ellenfelét.

A nyolcaddöntőben a korábban az első kiemeltet legyőző szerb Luka Popovic várt rá. Kezdésnek mindkét versenyző 26-ot lőtt, majd Banda kétszer is vezetést szerzett, ám ellenfele 3-1, és 5-3 után is egyenlített, így a szétlövés döntött. Ebben mindketten tizest lőttek, de Popovicé volt az erősebb, azaz övé volt közelebb a kör közepéhez, ami Banda Árpád búcsúját jelentette.

„Elég jól indult a kvótaszerző verseny, a portugál Domingos Repast szétlövéssel győztem le, a szlovén ellen pedig jól összejöttek a lövések” – értékelt Banda Árpád. Hozzátette, a versenyen mindenki feszült volt a nagy tét miatt, ez érezhető volt a lőtt eredményeken is.

„Popovic ellen nagyon szoros volt a mérkőzés, de sajnos mentek el lövések. A végén én lőttem először, nagyon örültem a tizesnek, úgy éreztem, hogy meglesz, de ő még jobb volt” – utalt a végül negyedik helyig jutó szerb ellenfélre. Kifejtette: nincs elkeseredve, jó eredménynek tartja, hogy eljutott a nyolcaddöntőig, és azt érzi, még lett volna benne egy-két jó mérkőzés.

Banda kiesésével eldőlt, hogy Nottinghamben nem szerez kvótát magyar íjász, ám egy lehetőség még maradt: június 13. és 19. között az antalyai világkupán Banda Gajdos Csabával és Buzás Károllyal egyéniben és csapatban is elindul. A viadalon nemenként három egyéni és három csapatkvótát osztanak ki. Ezen felül az esetlegesen felszabaduló helyek is ott találnak gazdára.

„Bízom benne, hogy Antalyában meglesz a kvóta, jó formában kell odaállni, el kell kapni a fonalat, és akkor sikerülhet” – hangsúlyozta Banda.

Legutóbb az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon vett részt magyar íjász.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top