Keresés
Close this search box.
Fotó: H-Moto Team, Háfra Zsolt

Rossiék előtt gurulnak pályára Somosi Alexanderék

Fotó: H-Moto Team, Háfra Zsolt

Az ADAC Junior Cup következő versenyhétvégéjén újabb pontszerzéssel folytatná szereplését Somosi Alexander és Kakuszi Ádám. Mindemellett a 220 Volt H-Moto Team utánpótláskorú versenyzői a hétvégén Kakucson pattannak motorra.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei ezúttal a németországi Sachsenringen gurulnak pályára, hogy folytassák szereplésüket az ADAC Junior Cup sorozatban, ráadásul Kakuszi Ádám és Somosi Alexander ezúttal a világ legjobb motorosai, a Moto GP menői előtt bizonyíthatják tehetségüket. Mindkét ifjú motoros nagy izgalommal várja a megmérettetést, noha ezen a hétvégén sem rendeznek szabadedzést a sorozat versenyzői számára.

„Már nagyon vártam ezt a hétvégét, hiszen élőben láthatom a Moto GP sztárjait, előttük motorozhatok. Nekem már volt alkalmam ezen a pályán versenyezni, ráadásul pont ebben a sorozatban, így bízom abban, hogy a 2015-ös tapasztalataim segíteni fognak a minél jobb eredmény elérésében. Nagyon odateszem magam, hiszen szeretném idei első dobogós helyezésemet megszerezni, annak ellenére, hogy ezúttal szombaton délután rendezik majd meg a futamot” – jelentette ki Somosi Alexander.

Csapattársa, Kakuszi Ádám viszont hátrányban lesz – nemcsak Alexander, hanem a mezőny nagy részéhez képest –, hiszen még sosem körözött ezen a ringen, és azonnal az időmérőn kell majd elkezdenie a pályával való ismerkedést. Ennek ellenére derűlátóan várja az újabb megmérettetést.

„Nem mentem még ezen a pályán, de megpróbáltam felkészülni az Xbox segítségével. Bízom abban, hogy sikerül minél hamarabb megismernem a ringet, annak ellenére, hogy ezúttal sem lesz szabadedzésünk. Ez nagyon fog hiányozni, hiszen a legutóbb is sikerült folyamatosan javulnom. A mögöttünk hagyott majd egyhónapos szünetben rengeteget edzettem motoron és konditeremben, így felkészülve várom a hétvégét. Nagyon feldob, hogy egy pályán versenyezhetek a példaképeimmel” –mondta Kakuszi Ádám.

A két fiatal edzője, Kispataki Viktor úgy látja, ha Alex eléri a 2015-ös formáját, a dobogóért harcolhat, míg Ádámtól a pontszerzés a reális elvárás.

„Az kifejezetten jót fog tenni mindkettőjüknek, hogy nemcsak a világ legjobbjai előtt bizonyíthatnak, hanem vélhetően rengetegen lesznek a nézőtéren is. Úgy vélem, Rossiék jelenléte feldobja majd mindkettőjüket, a hozzáállásukkal nem lesz gond, ebben biztos vagyok. Nagyon fog hiányozni, hogy ezúttal sem rendeznek a fiataloknak szabadedzéseket, ami akár másodpercekben is mérhető lesz. Mindez főleg a pályát még nem ismerő Ádámnak lehet hátrány. A pontszerzés mindkettőjüktől elvárható, sőt, amennyiben Alex kihozza magából a maximumot, és végre a régi énje gurul ki a pályára, akkor tőle egy dobogóközeli helyezés sem elképzelhetetlen” – állította az egykori vb-motoros.

A 220 Volt H-Moto Team legifjabb versenyzői számára is folytatódik az idei bajnoki szezon: Kecskés Bence és Tomi, Szilágyi Krisztián és Milán, Szilárd Zalán és Varga Tibi a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságban, Kakucson gurul pályára, akárcsak az IMR Junior Kupa keretén belül a csapat két tapasztaltabb versenyzője, Kiss Viktória és Kovács Bálint. Sajnos ezúttal sem lesz teljes a csapat, hiszen a tavaly, a PW50 Speciálban bajnoki címet szerző Vincze Hanna sérülés miatt biztosan kihagyja a kakucsi fordulót.

A Sachsenringi hétvég menetrendje (ADAC Junior Cup):
Péntek (06.30)
16:45-17:15 – 1. időmérő edzés
18:45-19:15 – 2. időmérő edzés
Szombat (07.01)
17:35 – verseny (15 kör)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top