MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nem zavarta meg az eső Baji Balázst

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Habár az időjárás nem kedvezett a magyar versenyzőnek, ennek ellenére bejutott az elődöntőbe a 110 méteres gátfutásban Baji Balázs.

A városban hétfőn hétágra sütött a nap, 30 fok feletti volt a hőmérséklet, estére azonban beborult az ég, feltámadt a szél, és kevéssel az esti program kezdete előtt az eső is rákezdett.

A gátasok első előfutama alatt is esett, de a második futam résztvevői – köztük Baji Balázs – szakadó esőben voltak kénytelenek rajthoz állni. Amire a rajtgépbe szólították a sprintereket, a pályán állt a víz, látni sem nagyon lehetett a vízfüggönytől, ami különösen veszélyessé tette az egyébként sem kockázatmentes számot.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar atlétát viszont a zord körülmények láthatóan nem zökkentették ki, nagyon jól kapott lábra, majd az élen futott egészen az utolsó gátig, amit ugyan letalpalt, de így is másodikként ért célba 13.52 másodperces, a körülményeket nézve parádés eredménnyel. A futamokból az első négy automatikusan továbbjut.

Baji a futam után külföldi újságíróknak – tökéletes angolsággal – arról beszélt, hogy mindenre felkészülten jött az olimpiára, úgy, hogy bármilyen körülmények között jól teljesítsen, ezért nem is idegeskedett az eső miatt.

„A szöges cipő miatt nem csúszkáltam, azzal nem volt probléma, látni viszont nem sokat lehetett. Ami nehéz volt, hogy sokat kellett pislognom, mert az eső folyt a szemembe. Rengetegszer futottam már, rossz időben is sokszor, ilyen szakadó esőre viszont nem emlékszem. Ennek ellenére nem zavart, csak az volt a fontos, hogy jól fussak” – nyilatkozta a 27 éves sportoló, aki elmondta, jó formában van, és a futásával is elégedett. – „A cél az volt, hogy könnyedén fussak az előfutamban, persze ilyen időben nem lehetett nagyon lazán, kaparni kellett rendesen. Ám jól ment, s ha nem rúgok bele az utolsó gátba, akár nyerhettem volna.”

Bajiék futása után a szervezők tíz percre felfüggesztették a programot, amíg az eső kissé csendesedett.

A gátasok elődöntőjét és fináléját a keddi versenynapon rendezik. Az elődöntőket magyar idő szerint szerdán 1.40, míg a döntőt 3.45-kor.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top