Keresés
Close this search box.

Riói olimpikonok a Tanpályán

blank

Az olimpiára készülnek – a legkeményebb, legdicsőbb megmérettetésre. A felkészülés közben pedig időről-időre edzőtáborba utaznak vagy egyszerűen csak edzésre mennek. De vajon milyen sofőrök? Biztonságosan vezetnek? Óvatosak és megfontoltak a volán mögött, vagy vezetés közben is dúl bennük a versenyszellem?

Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk szombaton, amikor a Rió Klub tagjai közül néhányan a Hungaroringen, a Groupama Tanpályán tették próbára reflexeiket és ügyességüket. És persze, nem csupán az akadályokat (rántópad, hirtelen felcsapó vízfüggöny, csúszós műgyanta) akarták legyőzni, hanem egymást is – ami nem meglepő, hiszen hazánk legjobb sportolóiról beszélünk.
A feltételek azonosak voltak, hiszen tíz darab egyforma Audi A3 Limousine 1.4 Tfsi gurult a pályára.

„Jó kis feladatokat kaptunk, és az instruktor is hasznos információkkal látott el minket az útviszonyokról és a gumikról – hogy ezekkel kapcsolatban mire kell figyelnünk. A másfél órát végigbeszélte, de szerintem huszonnégyet is végig tudott volna. Nagyon jó volt, hogy olyan helyzeteket tudtunk biztonságos körülmények között szimulálni, amelyekkel már a közúton is találkoztam. Az volt a legjobb, hogy nagyon sokszor megpördültem – következmények nélkül. Így meg lehetett nézni, hol vannak a határok az autóval, nem kellett óvatoskodni. A hangulatra sem lehetett panasz, szinte az első percben elkezdődött a versengés – de ez így helyénvaló, hiszen sportolók vagyunk, a vérünkben van a rivalizálás, a küzdelem. Nagyon jó, hogy a részesei lehettünk ennek – köszönet jár érte a támogatóknak és a Rió Klubnak” – nyilatkozta olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila, s hozzá hasonlóan az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, Csernoviczki Éva is a jó hangulatot emelte ki elsőként.
„Nagyon jól éreztem magam, bár előzetesen egy kicsit izgultam a feladatok miatt, mert elmondva elég nehéznek hangzottak. De nagyon szeretek vezetni, és kiderült, hogy nem is vagyok ügyetlen, mert a szlalompályán a második leggyorsabb voltam. A tél előtt különösen hasznos volt ez a kis kaland – számomra a rántópad volt a legérdekesebb tapasztalat, érdekes volt, ahogy megdobta az autó hátulját. A fiúk között egyből kialakult egy kis versengés, de mi is beszálltunk, és Vajda Attilával, Veréb Istvánnal és Földházi Zsófiával felálló csapatunk stabil átlagot hozott. Pedig Zsófinak friss a jogosítványa, alig néhány napos…” – mondta Csernoviczki.

A „versenyzőknek” Gazsi Júlia, a Groupama Tanpálya ügyvezetője adta át az oklevelet, amely tanúsítja, hogy a riói olimpiára készülő sportolók részt vettek a vezetéstechnikai tréningen.
„Talán mondanom sem kell, többszörösen elkötelezettek vagyunk a sport iránt – s itt nem csupán az autósportra kell gondolni –, ezért is örültem neki, hogy a riói olimpiára készülő jelenlegi és leendő sporthősök kipróbálták magukat a Groupama Tanpályán. Jó volt látni, hogy mindannyian hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak, a rutinos sofőrök, és a kezdők egyaránt. Nálunk ugyanis a friss jogosítványosok ugyanúgy megtalálják a számításukat, mint a tapasztaltak – az ő biztonságuk is kiemelten fontos számunkra. Mint ahogyan az is, hogy olimpikonjaink felkészülése a közlekedés szempontjából is biztonságosan és zökkenőmentesen alakuljon” – nyilatkozta Gazsi Júlia.

A Groupama Biztosító számára a megelőzés kiemelten fontos terület, azon belül is a közúti balesetek megelőzése a vállalat társadalmi felelősségvállalásának fókuszában áll hosszú évek óta. A közúti közlekedés során bíznunk kell a közlekedés többi szereplőiben, hiszen egymásra vagyunk utalva. Tökéletes járművezető nem létezik, hiszen teljesítményünket befolyásolhatja a forgalom többi résztvevőjének stílusa, figyelme, látásmódja, ahogy a miénk is másokét. A bizalmat meg kell szolgálni, a volán mögött a saját rátermettségünkről, odafigyelésünkről teszünk tanúbizonyságot nap, mint nap és bízunk benne, hogy a többi, közlekedésben részt vevő (autós, gyalogos, kerékpáros, motoros) ugyanezzel a figyelemmel szolgálja a saját biztonságunkat. Így lesz a bizalomból biztonság – a közlekedésben és az élet számtalan egyéb területén egyaránt. A RioKlub sportolóinak köszönjük a részvételt és kívánjuk, hogy ugyanilyen elszántan küzdjenek majd a győzelemért 2016-ban Rio de Janeiro-ban is. – tette hozzá Csonka István, a Groupama Biztosító értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top