Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Bronzérmesek Risztovék

Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Bronzérmet nyert a Risztov Éva, Papp Márk, Székelyi Dániel összeállítású magyar együttes a nyíltvízi úszók hoorni Európa-bajnokságán az 5 kilométeres csapatversenyben.

A hollandiai viadal hivatalos honlapja szerint Risztovék 56:42.6 perces idővel csaptak a célba harmadikként.

Győzött a Rachele Bruni, Simone Ruffini, Federico Vanelli alkotta olasz trió 55:59.3 perccel, másodikként pedig a németek csapata zárt 56:37 perces idővel.

A magyar szövetség beszámolója úgy fogalmaz: az igazi bravúr a britek megelőzése – ráadásul több mint 20 másodperccel -, hiszen az ő csapatukban ott volt az 5 kilométer női bajnoka, Danielle Huskisson és a férfiaknál bronzérmes Caleb Hughes.

„A britek megelőzése a legnagyobb fegyvertény. Minden dicséretet megérdemel a csapat, mindent megcsináltak, amit terveztünk. Külön köszönet Risztov Évának, aki negyedik éve minden egyes alkalommal vállalja a részvételt, és ma végre elnyerte méltó jutalmát az éremmel” – nyilatkozta Gellért Gábor szövetségi kapitány.

Risztov vasárnap harmadik lett 10 kilométeren, de pályatévesztés miatt utólag kizárták, míg Székelyi a keddi 5 kilométeres időfutamban legjobb magyarként a hetedik helyen végzett.

Az Eb csütörtökön a 25 kilométeres versennyel zárul.

Az olimpiai programban a férfi és női 10 kilométeres verseny szerepel.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top