Keresés
Close this search box.

Céltudatosságból és kitartásból ötös!

blank

A Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján Sportegyesület uszonyosúszója, Hamlin Dorothy igazi példakép! Az idei Junior Világbajnokságon bronzérmes sportolót a kitartás, céltudatosság jellemzi. A fiatal úszó élete sem habostorta, hiszen gluténérzékeny, azonban ez nem tántorítja el a céljaitól.

Dorothy Jutában, egy Somogy megyei településen éli hétköznapi diák éveit. Azonban amikor nem az iskolapadban ül, kicsit sem hétköznapi az élete! Hat évesen úszó edzője, Kovács László javaslatára ismerkedett meg egy különleges, Magyarországon kevésbé ismert sportággal, az uszonyosúszással. Azóta többször volt már magyar bajnok, számtalanszor döntötte meg az országos csúcsot fő számában, a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban, 2016-ban pedig a franciaországi Világbajnokságon bronzérmet szerzett.

„Az úszás nemcsak remekül feltölt, de tökéletes feszültségoldó is” – vallja Dorothy. „Mindig kikapcsolódok az edzéseken, félre teszem a mindennapi problémákat, elterelem a gondolatokat… ugyanakkor ennek köszönhetem a kitartást, akaraterőt, türelmet is. A kemény munkának mindig megjön az eredménye. Megtanultam, hogy nem szabad feladni, mindig küzdeni kell! Úgy gondolom ezeket majd a későbbi életben is fel tudom használni.”

 

Gluténérzékenyen még szigorúbbak a szabályok

A kitartásra bizony nagy szüksége van a 15 éves magyar bajnoknak, hiszen a sport pontosságot, tervezettséget kíván a napirendben és a táplálkozásban egyaránt. Főleg akkor, ha nem csak sportolóról, hanem gluténérzékeny fiatal versenyzőről van szó.

…de hogyan is lehet gluténérzékenyen mindazt az energiát, tápanyagot bevinni a szervezetbe, amire szüksége van egy sportolónak? Hogyan étkezik egy gluténérzékeny élsportoló?

„A reggel öt órai kelés után a Panhellen vitaminok mellé egy joghurtot szoktam reggelizni. Fontos, hogy a megfelelő táplálkozás mellett vitaminokat és táplálékkiegészítőket is fogyasszak minden nap! Amióta ezeket az étrendkiegészítőket használom nem érzem magam olyan fáradtnak, könyebben regenerálódok és nincs éhség érzetem, így edzés után csak egy gluténmentes kenyérből készült szendviccsel és fehérje shake-kel pótolom az elveszett kalóriát. Ebédelni – egy támogatónak és az edzőmnek köszönhetően – egy közeli étteremben szoktam. Itt mindig változatos, finom és gluténmentes ételekkel várnak, ami számomra igen fontos és nagy segítség! A délutáni edzések után ismét megiszom a fehérje shakemet, ami nemcsak, hogy gluténmentes, de hozzájárul délutáni fittségemhez és tökéletes erőnlétemhez! A vacsorámat pedig édesanyám készíti és általában valamilyen húst tartalmaz. Mindezek mellett pedig én is szívesen fogyasztok napközben valamilyen süteményt vagy gyümölcsöt!”

 

Cél a junior világbajnoki aranyérem!

A tudatos táplálkozás és a rendszeres edzés meg is hozza Dorothy számára a várva várt sikereket! Az utánpótlás sport nagy reménysége most az október 8-9-én megrendezésre kerülő III. Uszonyosúszó Fiatalok Világtalálkozójára készül, ahol szeretné az eddigi eredményeit megdönteni. Az ősz második felében az országos bajnokságokra koncentrál, de mindezek mellett legfontosabb számára a 2017-es Junior Világbajnokság, ahol ismét szeretne rajthoz állni és nem titkolt vágya: aranyéremmel hazatérni!

 

(forrás: purecom)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top