Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Katinka Hosszu)

Pénzjutalommal honorálják Hosszú Katinka európai szakaszgyőzelmét

Fotó: Facebook (Katinka Hosszu)

Hosszú Katinka a közelmúltban Chartres-ban, Berlinben és Moszkvában is messze kiemelkedett a mezőnyből. A magyar úszóklasszis mindemellett plusz 50 ezer dollárt, azaz 13 millió forintot is kiérdemelt azzal, hogy a rövidpályás úszó világkupa első etapját, a három állomásból álló európai szakaszt megnyerte.

A Rióban háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség által összesen több mint két millió dollárral (554 millió forint) dotált, kilenc viadal alkotta sorozatban eddig remekelt: a franciaországi, a németországi és az oroszországi versenyen is a legtöbb pontot gyűjtötte úgy, hogy mindhárom helyszínen hét számban végzett az élen. A dobogós helyezéseket és világcsúcsokat minden vk-állomáson díjazó szisztémának köszönhetően Hosszú toronymagasan vezeti a ponttáblázatot, s a pénzdíjak listáját is, amelyen a moszkvai szakaszgyőzelemért járó 50 ezerrel (13 millió forint) együtt immár 91 és fél ezer dollárral (25 millió forint) áll az élen.

Hosszú Katinka 2012 óta minden évben a legjobbnak bizonyult összesítésben is, amiért eleve 100 ezer dolláros (27 millió forint) különprémium jár, és a FINA beszámolója külön kitér rá, hogy már most is olyan tetemes az előnye, hogy sorozatban ötödször is ő végezhet az első helyen.

A három állomást követő FINA-lajstromban további két magyar neve bukkan még fel: a nőknél a 8000 dollárral (2,2 millió forint) Jakabos Zsuzsanna a nyolcadik, a férfiaknál pedig 27. eddigi 1000 dolláros (277 ezer forint) keresményével a csak egy viadalon indult Mészáros Márk.

A férfimezőny éllovasa a világcsúcsokat is úszott orosz Vlagyimir Morozov 88 500 dollárral (24 millió forint).

A 25 méteres medencében zajló világkupa-sorozat a hónap végén folytatódik, a második szakasz első színhelye Peking lesz szeptember 30-án és október elsején, majd Dubaj (október 4-5.) és Doha (október 8-9.) következik. A zárószakaszban még Szingapúrban (október 21-22.), Tokióban (október 25-26.) és Hongkongban (október 29-30.) rendeznek versenyt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top