Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Rasovszky Kristóf célfotóval győzött Kínában

Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Rasovszky Kristóf harmadik győzelmét aratta a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatában.

A hazai szövetség (MÚSZ) híre szerint ezúttal a kínai Chun’anban érkezett elsőként a célba 10 kilométeren. Ugyanitt Olasz Anna a 14. lett a nők versenyében.

A húszéves veszprémi úszó megelőzte többek között az olimpiai bajnok, a júliusi balatonfüredi világbajnokságon 10 kilométeren szintén aranyérmes holland Ferry Weertmant, az olaszok világbajnokát, Simone Ruffinit, illetve az összetett versenyben vezető másik itáliait, Federico Vanellit. Az elsőségért a 2014-es összetett vk-győztes brazil Allan do Carmóval vívott hatalmas csatát, végül a célfotó alapján Rasovszky javára ítéltek a bírók.

„Viszonylag nagy iramot úsztunk a táv több mint felén, ami nekem kedvezett, de így is nagyon sokan maradtunk az élmezőnyben a második öt kilométerre” – mondta Kristóf a viadalt követően a MÚSZ weboldalának. – „A hajrában is még vagy tízen haladtunk egymás mellett, azaz iszonyú szoros volt a verseny. Nagyon örülök ennek a sikernek, így van esélyem, hogy az összetettben az első három között végezzek.”

Jelen állás szerint Rasovszky, aki ebben az évben megnyerte az összetett Európa-kupát, harmadikként várhatja a szombaton esedékes utolsó, hongkongi vk-versenyt. Bár ez volt a harmadik világkupasikere az idén, miután győzött júniusban Setubalban, majd augusztusban a kanadai Lac Meganticban is, arra csekély az esélye, hogy elsőként zárjon összetettben.

A kínai viadalon a nőknél Olasz Anna is ott volt a rajtnál, és végül 14. lett.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top