Keresés
Close this search box.
krozser menyhert 20231022 um5 9884

Krózser Menyhért: A tempó már megvan 

Egyre biztatóbb eredményeket ér el Krózser Menyhért a KZ2-es gokart kategóriában. A nagy múltú Trofeo delle Industrie futamon a szabadedzéseken csoportjában a negyedik leggyorsabb volt, de két előfutamon is megvillantotta tudását.

A szeptemberi világbajnokság után több mint egy hónappal versenyezhetett újra Krózser Menyhért, aki pályafutása mindössze negyedik nemzetközi KZ2-es hétvégéjén vett részt. A gokartversenyzésben ez a kategória képezi a csúcsot, itt már sebességváltóval és első fékkel is fel vannak szerelve a gokartok, illetve a formaautózáshoz hasonlóan állórajttal indulnak a versenyeken. 

Menya már korábban is bíztató eredményeket ért el a KZ2-ben, de az olaszországi Lonatóban rendezett versenyen mutatta meg, hogy valóban felért az élmezőnyhöz. Mind a két szabadedzésen csoportjában a negyedik leggyorsabb volt. 

Az időmérőre brutális mennyiségű eső hullott a pályára, amit Menya alapvetően kedvel, ám ezúttal beragadt egy lassabb versenyző mögé, az előzést pedig a felverődő víz is nehezítette, így a 49 fős mezőnyben csoportjában 18., összesítettben 35. lett. 

Az első előfutamon jól kapta el a rajtot és összesen tíz helyet javítva 7.-nek futott be. A második rajtjában ütköztek előtte, amit csak a füvön tudott kikerülni. Ezzel több pozíciót is veszített, de a tempója jó volt, és a rajthelyéhez képest még így is javított öt helyet. 

A harmadik előfutam rajtjában nekiütköztek, amitől elgörbült a váza, így az egyetlen dolog, amit tenni tudott, hogy tartja a pozícióját. 

Az elődöntőben és a döntőben is elég nehéz helyzetben volt, hiszen a huszadik hely fölött már a mezőny daráló részébe került, ahol nagyon nehéz tiszta kört futni és pozíciót javítani. Az elődöntőben 22., a döntőben 24. lett. Ami azonban ennél is fontosabb, az a sok tapasztalat és hogy a tempója megvolt, amelyre a következő versenyeken építeni lehet. 

Nagyon jól kezdődött a hétvége – mondta Krózser Menyhért. – A szabadedzéseken végig top négyben voltam. Az időmérő sajnos nem sikerült jól a nagy esőben. Utolértem egy versenyzőt, KZ2-ben pedig mindenki nagyon szűken fordul a kanyarokban, sokkal nehezebb előzni. 

Az első előfutam jól sikerült, a második ahhoz képest, hogy a füvön kerültem ki a balesetet, szintén. A harmadikban viszont már a rajtnál elgörbült a vázam. 

Az elődöntőben és a döntőben a 22–24. helyen annyira belekerülsz a darálóba, hogy onnan nehéz jó eredményt elérni. 

Ennek ellenére sok pozitívuma volt a hétvégének. Az látszik, hogy tempóm már megvan, a következő versenyen egy jobb időmérőre van szükségem, és akkor rendben lesz minden.“

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top