Keresés
Close this search box.

A kontinens legjobbjai között zárt a magyar bajnok

blank

Ismét Eb-döntőt táncolt a magyar bajnok páros. A Párizsban megrendezett latintáncok Európa-bajnokságán a szabályok értelmében két magyar páros lépett parkettre.

Andrea Silvestri és Váradi Martina a 61 duót felvonultató mezőnyben bejutott a hatos fináléba, ahol végül az ötödik helyet szerezte meg. A Silvestri-Váradi kettősnek ez volt zsinórban a harmadik Európa-bajnokság, amelyen döntőt táncolt.

A másik Eb-résztvevő magyar páros Miha Zerjav és Karcagi Laura volt, ők a 23. helyen fejezték be a kontinensbajnokságot.

Párizsban az aranyérmet az orosz Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno duó szerezte meg.

Ugyancsak Párizsban rendezték meg az Akrobatikus Rock’n’roll Free Style Páros Európa-bajnokságot, amelyen Mészáros Gábor és Lengyel Bonita képviselte Magyarországot, és végül a 13. helyet szerezte meg. Június elsején rendezik meg Szombathelyen az 54. Savaria Nemzetközi táncversenyt, amelyre eddig 23 ország 53 párosa nevezett.

A sportágban egyébként az előttünk álló hétvégén rendezik meg az ország egyik legrangosabb eseményét, az 54. Savaria Nemzetközi Táncversenyt. A Savaria idén a World Open latin világkupa és WDSF szenior tíztánc világbajnokság egy-egy versenyét is magában foglalja, de ezen kívül ifjúsági és junior korcsoportban lesznek parkettre lépők.

Budapesten egy másik rangos táncos esemény lesz június 7-én, 8-án és 9-én. A nemzetközi szövetség (WDSF) ugyanis a fővárosban tartja éves közgyűlését, ahol tisztújítás is lesz. A közgyűlésre 100 ország 200 képviselője érkezik Budapestre.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top