Keresés
Close this search box.

Debrecen Drive 2019 – Minden, ami gurul

blank

Nagyon kedves meghívásnak tettünk eleget a hétvégén Debrecenben. A cívis városban, számos gépjármű ipari és kereskedelmi vállalkozás található, amit egy nagy német gyártó letelepedési és gyárépítési szándéka tovább erősíthet a jövőben. A Debrecen Drive rendezői úgy gondolták, hogy érdemes életre hívni egy olyan rendezvényt, mely a járműves, gépjárműves kereskedelmi és szolgáltatói szakma minden területe bemutatkozhat, és amelyről természetesen nem hiányozhatnak az autó és motorsportok sem.

Ehhez helyszínként az impozáns Nagyerdei Stadion és környéke remeknek bizonyult ahol a labdarúgópálya gyepét leszámítva gyakorlatilag minden talpalattnyi helyet megtöltöttek a rendezők. Az autósport különböző szakágaiból több csapat és versenyző jelent meg, melyekből a gyorsaságit komplett csapattal egyedül a GRT képviselte.
A Nagyerdei Stadion oldalában a GRT szállító kamionja és három versenyautója került elhelyezésre. Szabó Nikolas és Szomszéd Lali Formula Renault-ját és Stern Roland F3-as Dallaraját láthatta közelről a hétvége folyamán a több mint huszonötezer látogató. A helyszínen Nikolas és Roland szívesen fogadta a kérdéseket az érdeklődőktől, adott autogramot és ajándékpéldányokat két médiapartner magazinunkból.

blank

Minket is meglepett az induló rendezvény nagyszerű színvonala és óriási látogatottsága és nagy örömünkre szolgált, hogy részesei lehettünk az első Debrecen Drive-nak melyből reméljük, hogy még nagyobb igazán tradicionális rendezvény válik majd az elkövetkezendő években, melynek csapatunk is állandó résztvevője lehet.

blank

Csapatvezetőnk Gender Tamás is nagyon pozitívan értékelte a hétvégét:
„Kiemelten fontos számunkra a hasonló rendezvényeken való részvétel! Ezek mind kiváló alkalmak arra, hogy tovább népszerűsítsük a szeretett sportágunkat, minél szélesebb körben megismertessük versenyzőink személyét a sportszeretők körében és, hogy ilyen módon is hatékony megjelenési felületeket adjunk a partnereknek és támogatóknak. Nagyon jó, hogy ilyenkor kötetlenül lehet találkozni a szurkolókkal a sportág iránt érdeklődőkkel. Erre most is akadt egy nagyon kedves példa, mikor vasárnap Nikolashoz odalépett egy tinédzser korú szemüveges srác, aki rengeteget kérdezett tőle a versenyautókról. A hozzáértő kérdésekből hamar kiderült, hogy messze nem csak egy átlagos autósport rajongóval van dolgunk. Mivel annak ellenére, hogy a srácnak csak mindössze hét százalékos erősségű a látása nagyon komoly autósport rajongó, komolyabb szinten szimulátorozik és versenyeken is indul saját maga által tervezett és épített LEGO Technik robotokkal. Ugyan a legnagyobb vágya, hogy a valóságban is űzhesse az autósportot az valószínűleg a gyenge látása miatt sohasem teljesülhet, de nagyon bízik benne, hogy a virtuális pályákon azért komoly sikereket érhet el! A beszélgetés végén kért egy autogramot Nikotól a hátizsákjából elő varázsolt kis modell autójára és nagyon hálálkodott a hosszas beszélgetésért melyből reméli, hogy még akár a LEGO robot versenygépek építésénél is hasznosíthatja a Nikotól hallottakat! Hát az ilyen kis találkozásokért is ezerszeresen megéri a részvétel a hasonló rendezvényeken, hiszen talán például ennek a srácnak ez az élmény is hozzájárulhat, egy kis további inspiráció lehet ahhoz, hogy akár egy nagyszerű tervező mérnök vagy sikeres E-sport versenyző váljon belőle a jövőben. Nagyon köszönjük ezúton is a rendezőknek a meghívást és az elképesztően sikeres induló rendezvény után reméljük, ezután minden évben rendszeres résztvevők lehetünk majd a Debrecen Drive-on és mi is szeretettel látjuk a debreceni autósport rajongókat is a versenyeinken, a pálya szélén!”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top