Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Elégedett a vb szervezésével a FINA

Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. hétfőn a Magyar Távirati Irodát arról tájékoztatta, hogy a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA ügyvezető igazgatója, Cornel Marculescu úgy véli, hogy a vizes világbajnokságok eddigi legjobbjának ígérkezik a nyári, magyarországi megmérettetés.

A nemzetközi szervezet vezetője és a FINA sportági technikai bizottságainak képviselői a magyar szervezőkkel közös múlt heti munkaértekezletek és helyszínbejárások után értékelték a 17. FINA-vb előkészületeit, s amint az a szervezők közleményében olvasható, az egyes területek illetékesei elégedettek az előkészületekkel.

A nemzetközi szervezet képviselői egy-egy napot szántak a sportágak előkészületeinek szemlézésére.

Kedden a műugrást érintő technikai értekezleten Kathy Seaman, a FINA műugró technikai bizottságának elnöke értékelte a Duna Arénát, a műugróversenyek helyszínét.

„Fantasztikus a helyszín, le vagyok nyűgözve. Úgy látom, a világbajnoki felkészülés jól halad, mindenki keményen dolgozik” – vélekedett.

Szerdán a szinkronúszásnak otthont adó Városligetbe látogatott ki a nemzetközi szervezet képviselete. Igor Kartasov, a szinkronúszó technikai bizottság alelnöke a helyszíni előkészületek megtekintése után úgy fogalmazott, hogy az elképzelés és a látványterv lenyűgözte őt.

Csütörtökökön a nyíltvízi úszásé volt a főszerep. Ronnie Wong, a nyíltvízi úszás technikai bizottságának elnöke különleges házigazdának nevezte Balatonfüredet.

„A szervezés itt mindig professzionális, ezt magam is tapasztaltam a korábbi látogatásaim során, hiszen már többször is jártam Füreden” – utalt a korábbi évek versenyeire.

Pénteken a vízilabda-szövetség székházában tartották a soron következő egyeztetést. A közlemény emlékeztet tá, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda rekonstrukciója javában zajlik, ahogy a Margitsziget egészének megújulása is. Korszerűsítik a vízilabda helyszínét, a kiszolgáló helyiségeket, aszfaltoznak és csatornáznak, parkolóhelyeket építenek a szigeten, és megújulnak a közösségi terek is.

A vizes világbajnokság kevésbé ismert sportága itthon az óriás-toronyugrás, melynek küzdelmeit a Batthyány téri Duna-parton, a Parlamenttel szemben tekinthetik meg az érdeklődők.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top