Fotó: Facebook (Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság)

“Minél több gyermeket és családot várnak”

Fotó: Facebook (Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság)

A budapesti vizes világbajnokságon szeretné elérni a Fiatal Családosok Klubja, hogy minél több gyermek és család szurkoljon a helyszínen.

Király Nóra, a klub alapítója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában elmondta: a múlt évben a foci Eb-hez, az idén a vizes vb-hez kapcsolódóan írtak ki szurkolói pályázatot “Nem vagyunk mi kispályások” címmel. A cél az volt, hogy minél több óvodást és iskolás gyermeket bevonva megmutassák: Magyarországnak van a legnagyobb szurkolói csapata. A pályázatot záró rendezvényükön több ezer gyermek, család vett részt – tette hozzá.

A vizes vb szervezői e tapasztalatok ismeretében kérték fel őket, hogy segítsenek be: a délelőtti versenyszámokon is minél több gyermek legyen jelen. Ezért most, az Európa Szívében Alapítvánnyal közösen arra bíztatnak minden gyermeket, családot és pedagógust, hogy látogassanak el a vizes vb sporteseményeire – fogalmazott.

Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos elmondta, a Duna Aréna akadálymentes és online is vásárolhatók jegyek. Próbavásárlásokkal is tesztelték a rendszert. Kiemelte: körülbelül negyven olyan hely van, amit fogyatékosoknak alakítottak ki, és szükség esetén további helyek lehetnek a középső szurkolói zónákban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top