Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság)

Rekord dőlhet a masters világbajnokságon

Fotó: Facebook (Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság)

A magyarországi vizes világbajnokságot követő masters világbajnokságon résztvevők számában rekord dőlhet. Közel két hónappal a nevezési határidő előtt már több mint tízezren regisztráltak.

A 25 évnél (vízilabdában 30 évnél) idősebb sportolók számára kiírt világversenyen a szervezők szerint akár 10-12 ezer sportoló, korábbi olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vagy hobbisportoló vesz részt.

Eddig – a kísérő személyekkel, edzőkkel együtt – 87 országból összesen 10 122-en, csak a sportolókat tekintve több mint 8700-an regisztráltak.

A versenyzők számára a jelentkezés június 29-én zárul, így a hazai rendezésű Masters világbajnokság akár minden idők legtöbb résztvevőjével rajtolhat majd el, hiszen addig megdőlhet a 2012-es riccionei rekord, ahol 12 671 indulót jegyeztek fel.

Öt és félezren már biztosan indulnak az úszás versenyszámaiban a Duna Arénában és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Rendkívül komoly érdeklődés mutatkozik bizonyos számok iránt, a férfi 50 méter gyorson már 1200-nál, 100 méter gyorson 1000-nél is több nevezést jegyeztek fel.

A vízilabdacsapatok nevezési procedúrája lezárult, betelt az előzetesen kijelölt, 120 csapatban maximalizált létszám. A vízilabdázók mezőnyében igazi világsztárokat láthatnak a nézők a Margitszigeten. Bejelentette indulását Drávucz Rita korábbi világ-és Európa-bajnok, a férfiak versenyében pedig Kemény Dénes vezetésével vízbe ugrik a Millennium csapat, amely a 2000 és 2008 között három olimpiai aranyat nyerő magyar válogatott tagjaiból áll.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top