Keresés
Close this search box.

NASA technológiával az egészségünkért

blank

Egyre többen döntik el, hogy változtatnak életmódjukon és egészségesebben fognak élni. Manapság ez már nem csak abban merül ki, hogy az emberek több zöldséget vagy gyümölcsöt esznek és a nap végén lemennek futni, hanem már különböző kütyük is a segítségünkre vannak abban, hogy mindennapjainkat egészégesebben éljük.

A Mio egy pár héttel ezelőtt dobta piacra a MiVia csuklópántot Nasa EMD pulzusmérővel. Hogy ez pontosan mit is jelent és miben más a versenytársaihoz képest? Ezekre a kérdésekre Cosmin Dobranis, a Mio régiós menedzsere válaszolt a Sportime Magazinnak. „Ha elhatároztuk, hogy szeretnénk egészségesebben élni, a MiVia Essential 350 hasznos segítőtársunk lesz. A csuklópánt segítségével korábbi állapotunkhoz képest napról-napra látjuk a javulást, így mindig új lendületet kapunk a folytatáshoz, mindemellett pontos méréssel, sokrétű elemzéssel, és helyes szokások kialakításával segít abban, hogy életmódot váltsunk. Az eszközt elsősorban mindennapi használatra szántuk: aktivitás- és alváskövetőként működik. Számolja a lépéseinket, az elégetett kalóriákat, méri az alvásunk minőségét és a szívritmusunkat. Ezen kívül visszajelzést ad a vegetatív idegrendszer állapotáról, valamint a stressz- és energia szintünkről. Mindezen információk a légzőgyakorlat funkcióval kiegészítve egy egészségesebb életmód kialakítását segítik.”

„A MiVia Essential 350-et elsősorban a rendkívül pontos mérést lehetővé tevő NASA EMD technológia használata, az egészségi állapotunkról képet adó Health&Body Index és az egészséges mélylégzést megtanító Légzőgyakorlatok funkció különbözteti meg a versenytársaitól. De az EKG mérés és az egyetlen feltöltéssel 15 napig működő akkumulátor is egyedi jellemzői az eszköznek. Mindemellett egy hűséges fitnesz társ, amely az életmódváltásra is javaslatokat ad és segít abban, hogy ne csak elinduljunk, hanem végig is menjünk az úton.”

„A MiVia Essential 350 elsődleges funkciója állapotunk követése testi adataink mérésével. Ez nagy segítség általános erőnlétünk és jóllétünk javításában, különösen, ha tudjuk, hogy a szívbetegségek vagy a mozgáshiányból adódó betegségek szempontjából veszélyeztetettek vagyunk, vagy nagyon stresszes életet élünk. De az eszközt nem egészségi problémák kimutatására terveztük” – szögezte le Cosmin Dobranis.

„A MiVia Essential 350-nel végezhető maximum 2 perces EKG vizsgálat adatait a csuklópánt Health & Body Index funkciója elemzi. Ennek segítségével vegetatív idegrendszerünk állapotáról, testi energiánkról és stressz-szintünkről kapunk visszajelzést. A vegetatív idegrendszer állapota a szervezet tényleges életkorát jelzi. Ha ez alapján az éveink számánál fiatalabbak vagyunk, az jó hír, hiszen azt jelenti, hogy egészségesek vagyunk! Ellenkező esetben azonban változtatnunk kell az életmódunkon, hogy fokozatosan utolérjük valós életkorunkat. Az energiaszint azt árulja el, milyen mértékben képes a szervezet alkalmazkodni a környezet változásaihoz. Ha ez az érték nagy, akkor magas stressz-szinttel is képesek vagyunk megbirkózni.”

„Testi állapotunk megismerése a MiVia Essential 350 által nyújtott elemzések segítségével komoly lökést adhat egy egészségesebb életmód elkezdésében. A későbbiekben pedig a javuló adatokat látva könnyebben kitartunk majd elhatározásunk mellett.”

A Mio régiós menedzserétől azt is megkérdeztük, hogy a készülékben alkalmazott NASA EMD technológia mit is jelent pontosan? „A MiVia Essential 350 a világon a legelső, széleskörű használatra tervezett viselhető eszköz, amely a speciális NASA EMD (Empirical Mode Decomposition) technológiát alkalmazza. A NASA ezt az eljárást a föld mozgásában bekövetkező kisebb változások és a természeti jelenségek (pl. árapály, földrengések) földforgásra gyakorolt hatásának előrejelzésére használja. Ezek az információk rendkívül fontosak az űrkutatás számára, ezért szinte száz százalékosan megbízhatóknak kell lenniük, a legkisebb hiba sem csúszhat be. A NASA EMD tehát egy rendkívül pontos mérési technológia. A MiVia Essential 350 használata során, EKG mérés közben az EMD technológiában alkalmazott algoritmus szűri ki a zavaró mágneses jeleket és interferenciákat. Így az eszköz optimális feltételek mellett dolgozhat, és valóban pontos eredményeket kap. Ennek köszönhetően hasonló precizitással méri a szívritmust, mint az orvosi eszközök” – mondta Cosmin Dobranis, aki hangsúlyozta, hogy a NASA EMD technológiát jelenleg a piacon kizárólag a MiVia Essential 350 használja.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top