Keresés
Close this search box.
glukoz hammernutrition

Hihetetlen új tanulmány! – A glükózt tartalmazó táplálékkiegészítő csökkentheti a rák okozta halálozást!

A Hammer Nutrition egyik legjobb terméke, a Tissue Rejuvenator és vegán megfelelője, a Vegan Tissue Rejuvenator jól ismert az ízületek, az inak és a lágyszövetek újjáépítésére kifejtett jótékony hatásairól, miközben csökkenti a duzzanatot és enyhíti a fájdalmat. A glükózamin-szulfát, amely e két termék egyik elsődleges összetevője, nagy szerepet játszik ebben.

A Frontiers in Nutrition folyóiratban 2022 végén publikált legújabb kutatások a glükózamin-szulfátnak még több előnyét tárták fel az ízületek egészségének támogatásán kívül: a glükózamint szedő férfiak és nők esetében kisebb volt a rák miatti halálozás kockázata, mint azoknál, akik nem szedték.

Több, mint 450 000 38-73 év közötti (az átlagéletkor 57 év volt) személy – valamivel több nő (54%), mint férfi – vett részt ebben a vizsgálatban. Ezeket a résztvevőket 2006 és 2010 között vették fel az Egyesült Királyság Biobankjába, amely a világ egyik legnagyobb népességi vizsgálata, és 2021 elejéig követték őket. A kutatás kezdetének időpontjában egyiküknél sem diagnosztizáltak rákot.

A vizsgálatban résztvevők közel 20%-a szedett glükózamint, és a 12,1 éves utánkövetés után 5%-kal alacsonyabb a rákos halálozás kockázata náluk, mint a nem glükózamint használóknál. Érdekes módon ez az 5%-kal csökkentett kockázat még a fent említett változók figyelembevétele után is fennállt. A kutatók a következőket is megállapították a glükózamin-használók körében:

 • 16%-kal csökkent a tüdőrákos halálozás kockázata

 • 24%-kal csökkent a végbélrákos halálozás kockázata

 • 32%-kal csökkenti a veserák okozta halálozás kockázatát

Ezen túlmenően, bár pontos számot nem adtak meg, a kutatás kimutatta, hogy a glükózamint használó férfi résztvevők – akiknél nem diagnosztizáltak cukorbetegséget vagy magas koleszterinszintet – jobban védettek a prosztatarák okozta halálozás ellen.

A tanulmány vezető szerzője, Dr. Jian Zhou így nyilatkozott: „Korábbi kutatások kimutatták a glükózamin rák- és gyulladáscsökkentő előnyeit. Összefoglalva, ez a tanulmány arra mutatott rá, hogy a glükózamin-kiegészítők rendszeres használata szignifikánsan összefügg a rák, a veserák, a tüdőrák és a végbélrák okozta halálozás csökkenésével. További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy jobban megértsük a glükózamin lehetséges előnyeit.”

 A Hammer Nutrition vásárlóinak ezrei élvezik a Tissue Rejuvenator és a Vegan Tissue Rejuvenator ízületi egészségre gyakorolt előnyeit. Ez a legfrissebb tanulmány azt mutatja, hogy e két termék rendszeres használatával további előnyöket is kínál. Ha jelenleg ízületi problémáid vannak, a Tissue Rejuvenator termékek egyike kötelező napi étrend-kiegészítő számodra. Ugyanez vonatkozik másokra is, akik meg akarják őrizni a porcaik, inaik és kötőszöveteik erejét és egészségét. Minden ember számára a Tissue Rejuvenator/Vegan Tissue Rejuvenator napi használata bölcs stratégia a rák elleni védekezésben is.

Szerző: Steve Born

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top