blank

Ne hagyd, hogy legyőzzön a lustaság!

blank

Habár elmúlt a nyár és már nyugodtan takargathatnánk magunkat a vastag pulóverek és kabátok alatt, azonban nem szabad elkényelmesedni, hiszen a nyári bomba alakért már télen el kell kezdeni dolgozni.

Habár a hűvösebb időszakban nehezebb megállni a nassolást, ráadásul ilyenkor a lustálkodás is sokkal csábítóbb, azonban a kemény munkát ilyenkor se szabad feladni! A következő trükkök a segítségedre lehetnek abban, hogy ősszel és télen is motivált maradj.

 

Motiváld magad kvízzel!

Ha úgy érzed, hogy most elengedheted magad, hiszen “nyári még bőven van idő”, akkor tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

-Ha most feladom az egészséges étkezést és a rendszeres edzéseket, akkor hogyan fogok kinézni fél, vagy egy év múlva?
-Ha folyamatosan engedek a nassolás és a lustaság csábításának, akkor hogyan fogom magam érezni hat, vagy tizenkét hónap múlva?
-Ha feladom az egészséges életmódot akkor milyen lesz az egészségi állapotom a közeli, illetve távolabbi jövőben? Hogyan fog erre reagálni a családom?

 

Ne akard szupermodellekkel motiválni magad

Habár még mindig sokan hisznek abban, hogy akkor sokkal motiváltabbnak lesznek ha “álomtestű” nők vagy férfiak képeivel aggatják tele a szobájuk falát, azonban kutatások is igazolták, hogy ezzel sajnos pont az ellenkezőjét érjük el: soha nem leszünk elégedettek, ráadásul felesleges kudarcélményekbe hajszoljuk magunkat és a végén feladjuk. A célodat mindig önmagadhoz mérten tűzd ki!

 

Figyelj az érzéseidre!

Habár egy nehéz nap után igencsak megerőltető lehet az edzés, ne hagyd magad letörni! Tény, hogy egy kiadós tréning után fáradtnak érzed magad, de próbálj meg az érzéseidre figyelni: érezd át, hogy milyen remek érzés a kalóriákat égetni, plusz mennyire büszke lehetsz magadra, hogy ezúttal sem győzött le a lustaság.

 

Készíts tervet

Egy sikeres üzletember nem vág bele egy projektbe úgy, hogy nincs konkrét üzleti terve. Az edzésedbe építsd bele ezt a módszert! Tervezd meg, hogy mikorra akarod elérni a vágyott súlyt, ehhez hogyan kell étkezned nap mint nap, valamint hetente hányszor kell edzened.

 

Tarts szünetet

Habár nincs is jobb érzés, mint amikor a kemény munka gyümölcseként eléred a célod, azért a kikapcsolódásról se feledkezz meg! Jutalmazd meg magad egy masszázzsal, vagy egy wellness hétvégével. Hidd el, megérdemled!

 

Ha még csak most kezdesz bele az életmódváltásba, akkor a következő, mindössze 15 perces, könnyű gyakorlatokból álló edzésprogram a segítségedre lehet.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top