Keresés
Close this search box.
Fotó: Opel Dakar Team

A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja

Fotó: Opel Dakar Team

Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.

Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart nézte, és meg találta jegyezni, hogy bár rohadt sport ez a rali, ezt ő is meg tudná csinálni, a Fókusz riportere, Hubai Antal megszervezte neki.

Az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs eddig 14 Dakar ralin mérette meg magát, úgyhogy keresve se találhattak volna jobb tanítómestert nála – ráadásul családjával együtt rajong Pajkaszeg lakóiért. Nos, „Gyurinak” közvetlenül a nagy kaland előtt egy kicsit azért inába szállt a bátorsága, végül mégiscsak ráállt, hogy beül a Dakar-menő mellé. S nem bánta meg! Noha a meredek lejtő először kissé ijesztőnek tűnt, a kaland végén Gyuri, azaz Lengyel Tamás már szélesen mosolygott.

„Az adrenalinszintem magasba szökött, s bár az első néhány másodperc kissé ijesztő volt, hamar hozzászokik az ember a tempóhoz. Nagyon izgalmas volt az egész” – mondta Lengyel Tamás, majd lehetőséget kapott a pilótától, hogy ő maga vezesse az Opel Grandland X-et. Persze egyáltalán nem olyan könnyű egy ilyen terepjáróval még elindulni sem, elsőre nem is sikerült (lefulladt az autó), a színész nem adta fel, és végül siker koronázta az elszántságát.

„Azt gondolom, Gyuri kicsit rosszabbul vezet, mint én, de úgy adja elő, mintha őstehetség lenne. Áááá, el sem tudna indulni ezzel a kocsival – leesne a bajsza, úgy megijedne” – viccelődött Lengyel Tamás.

Az újonnan szerzett tapasztalat után kicsit még „szakmáztak” Szalay Balázzsal, aki nemcsak az autóversenyzés rejtelmeibe, a Dakar kulisszatitkaiba is beavatta a színészt, majd pedig megegyeztek abban, hogy Gyurinak talán nem a Dakarral kellene kezdenie az autósportot

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top