Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Mozgás Éjszakája)

Szombaton újra jön a Mozgás Éjszakája!

Fotó: Facebook (Mozgás Éjszakája)

Újra Mozgás Éjszakája, amelyre 2018. június 16-án 21.00 órától kerül sor, a hangulatosan kivilágított Duna-parton. A rendezvény a négy évtizedes múltra visszatekintő Ötpróba programsorozat kiemelt eseménye, a Testnevelési Egyetem társszervezésében. Ha a rendezvény éjjelén lefutsz 7 vagy 11 km-t, vagy kerékpárral teljesítesz 17,5 km-t, akkor Ötpróba-pontokat érdemelsz, amelyeket később értékes ajándékokra válthatsz.

Az ingyenes sportfesztiválon 16 hagyományos és különleges sportágat próbálhatnak ki a látogatók, profi edzők és bajnokok társaságában. Sok más szórakoztató mozgásforma mellett

 • élőzenére zumbázhatnak;
 • sárkányhajózhatnak olimpiai bajnokokkal;
 • éjféli bringafelvonuláson vehetnek részt;
 • és megpróbáljuk megdönteni a hazai szabadtéri tollaslabda Guinness-rekordját is, amihez összesen 50 pályán kell együtt tollasoznunk egy időben.

Kipróbálható sportágak:

 • futás,
 • kerékpározás,
 • zumba,
 • salsa,
 • jóga,
 • sárkányhajózás,
 • utcai fitnesz,
 • nordic walking,
 • asztalitenisz,
 • street workout,
 • tollaslabda,
 • korfball,
 • teqball,
 • lábtoll-labda,
 • harcművészet,
 • amerikai foci.

 

Program

21.00–21:15 Megnyitó
Felszólalók:
dr. Szabó Tünde, EMMI Sportért Felelős Államtitkár
Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos
Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora
Szemán Róbert, a szervező Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője
21.00–22.45 Zumbafesztivál a nagyszínpadon
21.15 Megnyílik az összes sportolási lehetőség és helyszín
21.15 Rövidtávú élményfutás (3,7 km)
21.45 Hosszútávú élményfutás (10,2 km) – 2 ÖTPRÓBA PONT
22.45–23.00 Salsabemutató a nagyszínpadon
22.00 Középtávú élményfutás (7,3 km) – 1 ÖTPRÓBA PONT
23.00–4.00 Salsa utcabál
23.00 Nyereménysorsolás a regisztráltak között a büfé melletti Ötpróba sátornál
0.00 Éjféli bringázás a kivilágított Budapesten – 1 ÖTPRÓBA PONT
0.00 Rekordkísérlet: szabadtéren a legtöbb működő tollaslabdapálya egy helyen
4.00 Az esemény zárása

A rendezvény helyszíne: Műegyetem rakpart és Pázmány Péter sétány

20 000 ember tudhat valamit: évről évre körülbelül ennyien látogatnak ki ugyanis a Mozgás Éjszakájára. Idén is óriási az érdeklődés: rengeteg sportbarát kapott máris kedvet ahhoz, hogy hagyományos és különleges sportokat űzzön legalább egy nyári éjszaka erejéig – ezúttal a kivilágított Duna-parton. Bordács Miklóst, a sportfesztivál egyik főszervezőjét kérdeztük az esemény kulisszatitkairól és részleteiről.

 

-Mi az idei rendezvény különlegessége, miben lesz más, mint a korábbi években?

-Elsősorban az új, gyönyörű helyszín miatt, hiszen idén a Hősök tere helyett a kivilágított Duna-parton rendezzük meg a Mozgás Éjszakáját, a Műegyetem rakparton és a Pázmány Péter sétányon.

Sportágak tekintetében is bőven szolgálunk újdonságokkal: a 16 kipróbálásra váró mozgásforma között idén megtalálható lesz sok más mellett az amerikai foci és a sárkányhajózás is. Emellett különlegessé teszi a rendezvényt az is, hogy élőzenére zumbázhatnak a fitnesz és a latin zene szerelmesei.

Az est egyik fő attrakciója azonban egy rekordkísérlet: megpróbáljuk együtt megdönteni a hazai szabadtéri tollaslabda Guinness-rekordját. Ehhez összesen 50 pályán kell együtt tollasoznunk egy időben. De várhatóan nagyon látványos lesz az éjféli bringás felvonulás is!

 

-Kiknek érdemes ellátogatni a Mozgás Éjszakájára?

-Mindenkinek, hiszen ez egy szabadidős sportrendezvény, ahol egyáltalán nincsenek teljesítményelvárások: a látogatók annyit sportolnak, amennyi jólesik nekik. Éppen az az egyik fő küldetése az eseménynek, hogy kedvet csináljon a rendszeres sportoláshoz és az életmódváltáshoz. Ezért például a futásnál is háromféle távot hirdetünk meg, így a kevésbé edzettek is bátran rajthoz állhatnak. Ráadásul minden sportágnál profi edzők segítenek a kezdőknek. Mindenképpen érdemes kijönni, mert a korábbi évekhez hasonlóan megint óriási közösségi élménynek ígérkezik a Mozgás Éjszakája! Nagyon felemelő és motiváló érzés például, amikor több ezren zumbáznak együtt, egy ütemre. De emellett rengeteg más szórakoztató sportágat is felvonultatunk: különösen izgalmas koordinációs mozgásforma többek között a lábtoll-labda – hogy csak egy újabb csemegét említsek. Egy biztos: ha valaki részt vesz a rendezvényen, felejthetetlen nyári emlékekkel tér majd haza!

 

-Melyik sportágak a legnépszerűbbek?

-Leginkább a futás, a bringázás, a zumba, a salsa, a jóga és a sárkányhajózás keltette fel az emberek figyelmét, így ezeknél a sportágaknál számítunk a legtöbb résztvevőre.

 

-Találkozhatnak sztársportolókkal is a látogatók?

-Igen, több sportágat olimpikonok és világbajnokok fognak képviselni. Például ilyen a sárkányhajózás, ahol a magyar kajak-kenu sport krémje is megjelenik. De említhetném Szarka Ákos street workout világkupagyőztest, vagy Angyal András versenytáncost is, akit nemcsak nagyszerű eredményei, de tv-szereplései miatt is jól ismernek az emberek: ő a zumbaedzést fogja vezetni. A fitneszórákat szintén csupa jól ismert, népszerű edző tartja, úgyhogy lelkesítésben és szakértelemben nem lesz hiány. De a sportolók mellett sok közéleti személyiség és híresség is ellátogat majd a sportfesztiválra – hogy kik, az legyen meglepetés!

 

-Milyen visszajelzéseket kaptatok az elmúlt években a látogatóktól?

-Nagy örömünkre javarészt pozitívat: a legtöbb látogatónk kellemesen elfáradva, mosolyogva és sok-sok elmesélésre érdemes élménnyel tért haza a rendezvényről. De természetesen évről évre igyekszünk még jobbá, szórakoztatóbbá és profibbá tenni a fesztivált. Nagyon barátságos, kb. 20 000 fős közönségünk volt minden alkalommal. Még azoknál a sportágaknál is a jókedv uralkodott, ahol esetleg sorban kellett állni a nagy érdeklődés miatt. Szívből reméljük, hogy ez 2018-ban sem lesz másként!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top