Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Kihívás Napja)

Magyar városok is nyertek a Kihívás Napján

Fotó: Facebook (Kihívás Napja)

Az idei Kihívás Napja nemzetközi versenyeinek az eredményeit nyilvánosságra hozta a Nemzetközi Szabadidősport Szövetség (TAFISA).

A május 25-én megrendezett szabadidősportos eseményen Újpest megnyerte a kategóriáját, maga mögé utasítva a portugál Guimaraes városát és az ománi Al Batinah-t. A főváros IV. kerülete elhódította a TAFISA World Challenge Day Cup-ot is.

Székesfehérvárt a Puerto Rico-i Yaucóval és a spanyol Las Rozas de Madriddal sorsolták össze, és a magyar város a legaktívabb ebből a trióból.

A harmadik nemzetközi megmérettetésen részt vett magyar település Szeged volt, a Tisza-partiak végül a második helyen zártak az izraeli Ashkelon mögött, a harmadik helyezett ebben a kategóriában az ukrán Rivne lett – tudatta a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ).

Az idei Kihívás Napján is kiderült, hogy Magyarország fogékony a szabadidősportra. Közel egymillióan sportoltak Magyarország legnagyobb szabadidősportos eseményén. A legkisebb falvaktól kezdve, a nagyobb városokig, a megyeszékhelyektől a fővárosig tömegek vettek részt a Kihívás Napján.

2016-ban a rendezvény fő támogatója Magyarországon a Coca-Cola Testébresztő programja volt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top