Keresés
Close this search box.

A századik futam!

Norbi egy szenzációs hatodik hellyel lepte meg a közönséget az első futamon, a másodikon a tizedik lett.

 Norbi egy szenzációs hatodik hellyel lepte meg a közönséget az első futamon, a másodikon a tizedik lett.

Szerencsétlenül alakult az időmérő, de, hogy a 100. futamot itthon, Veletek ünnepelhettük, az minden eddig szerencsétlenséget némileg elhalványít. Köszönjük ez a hangulatot ismét! Sokadszorra. Nem tudom melyik versenyző látott valaha ehhez hasonlót.

Zolival arról beszélgettünk a századik futam alatt a pit falnál, hogy a „fiunk” éppen a kilencszeres világbajnok Loeböt kergeti, előtte meg Tarquini, aki szintén világbajnok. Ott vagyunk mögöttük, egy hervadozó technikával, de ott vagyunk, és egy ország tombol mögöttünk.

Hogy ezt gondoltuk volna-e valaha? Persze, azt sejtettük, hogy labdába rúghatunk, de így, száz futam után is nehéz elhinni, hogy két világbajnokot kergettünk, és ha lenne egy patent autónk, lehetne még küzdenie is.

Az első futamon a szempontunkból két dolog történt. Pedig többre számítottunk! Én azt gondoltam, Norbi majd lassan ledarálja a középmezőnyt és feljön a top 6-ig minimum. Hát, ez végül így is lett, de mindjárt az első kanyarban előzött hatot és több már nem is volt benne. A másik nagy dolog, hogy megverte Loeböt! Nem tudott előzni a francia, olyan érzésem volt, hogy akármeddig tarthat a futam, nem fog tudni előzni. A középmezőny csatái, egyfajta motorizált bio-díszletként színesítették a főszereplők küzdelemmentes kergetőzését. Szép csaták voltak, de Loeb skalpja tényleg szép dísz lesz a szobában.

Aztán a francia” visszavágott”, mert a második futamban Norbi előtt volt és a Norbi sem tudott vele mit kezdeni. A rajt itt is hozott egy helyet, de utána kifogyott az erő, elfogyott a lendület, és majdnem az autó is megállt. Micsoda?

Meg ám! Hiszed, nem hiszed, már az első futamon is rángatott az új motor, így lépett meg Bennani is, hét tizedről másfél lett a hátrány. Vááá, ezt a parát! Nem hiszem el, hogy szétesik a vacsi új erőforrás, pedig aztán abban minden Japán és nem csak nyomokban.

Az olaszok lassított felvételben küldtek infót, mit, hova tekerjen Norbi a gombok közül, de azt hiszem, ők sem teljesen urai a helyzetnek. Gondolj bele, amíg szorítunk neki, addig ő nem előzni próbál, hanem tekerget pöcörőket a kormányon, hogy ne rángasson! Necsi,necsi, ne csilnáld! Ez nem vidámpark bakker! Loeb bácsi majd addig fékez, amíg mi tekergetünk? Vagy pontosan mi a terv? De, most komolyan!

Aztán a második futam felvezető körében egy kis olajnyomás probléma, előtte más nyomás problémák. Ennek fényében tudom csak értékelni igazán, hogy a Honda mind a két futamban a dobogón állhatott. Egy baj van csak, hogy nem velünk, pedig ott volt a helyünk.

És akkor a legszebb: Bennani Hondája óriás füstöt okádva ment nyugdíjba az első futam után. Elég volt, köszönte szépen, a Civic a boxban nézte tovább a futamot.

Hát, így volt és még igaz is volt. Csináljunk egy összesítést!
– Buktuk az időmérőt.
– Megismertük a legnagyobb szurkolónkat,
– hoztunk egy hatodik és egy tizedik helyet,
– ezzel egyet lépett a táblázaton, most kilencedik.
– Simán tartotta Loeböt, majd a következőben nem bírt vele. Képzeld, ha megy az autó…
– Honda kétszer a dobogón
– A Citroemek a másodikon pedig lemaradtak róla
– És a legfontosabb: a századik futamot Veletek ünnepelhettük.

Nem is olyan rossz ez a csomag, nem igaz? Irány Szlovákia!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top