Keresés
Close this search box.

A második hazai pályán

blank

 

A második hazai pályaként is tekinthető Slovakiaringen zajlik a hétvégén az OMV MaxxMotion Grand Prix of Slovakia.

 

Ez már évek óta az FIA CEZ Zone Trophy egyik legrangosabb versenyhétvégéje, ahol nagyon népes és rangos mezőny szokott összegyűlni minden kategóriában.

A Gender Racing csapata is minden évben kiemelten készül erre az izgalmas megmérettetésre ahol az izgalmas és gyors vonalvezetésű pálya mellett a kánikulai hőség is próbára teszi általában a versenyzőket. Pláne izgalmas ez akkor, mikor, mint a GRT számára az idei évben tehetséges újoncokkal először vág neki a viadalnak. Az eddig teljesített verseny helyszínekkel szemben azért szerencsére az az előny megvan, hogy Oliver Michl és Berta Benjámin is teljesített már sikeres tesztet korábban a szlovák aszfaltcsíkon. Így most nem szimulátorból kell megtanulnia a pályát a fiúknak, hanem már a megfelelő pályaismeret birtokában lehetőségük lesz rögtön a gyors körökre, a minél jobb beállítások megtalálására koncentrálni.

Viszont úgy hozta a sors, hogy ezúttal amolyan felemás lesz a technika a GRT két újonca alatt, mivel Olivér Michl Grobnikban balesetet szenvedett, súlyosan sérült autóját nem sikerült néhány alkatrész beszerzési késedelme miatt rajtkész állapotba hozni, így a versenyző a FIA CEZ Zone Trophy Formula Renault Kupájának tavalyi bajnoki autójában a Formula Renault 2000-sben áll majd rajthoz a hétvégén.  Az autó nem lesz ismeretlen Olivér számára, hiszen tavaly pont itt a Slovakiaringen teljesített egy bíztató köridőket hozó hosszú tesztnapot ezzel az autóval.

Berta Benjámin viszont továbbra is a megszokott F4-es volánját tekerheti majd a szlovák pályán, remélhetőleg tovább gyűjtögetve a bajnoki pontokat, a dobogós helyezéseket vagy akár a további futamgyőzelmeket a kategóriában. A Horvátországban megszerzett első futamgyőzelme és az ott produkált nagyszerű rajtok is bizakodásra ad okot a hétvége előtt.

A program már csütörtökön veszi, kezdetét egy tesztnappal melyet megpróbál a csapat a lehető legjobban kihasználni, hogy aztán a pénteki szabadedzéseken illetve az időmérőkön minél jobb pozíciókat foghassanak a fiúk!

Remek hír, hogy a hét eleji állás szerint, amikor előzetesünk íródik, akkor a rendezők úgy tervezik, hogy már nézők is látogathatják a versenyhétvégét, nyilván a legfontosabb járványügyi szempontok betartása mellett! Így a Gender Racing csapata is buzdítja az autósport rajongóit, hogy a kellő óvatosság mellett látogassanak el a Slovakiaringre sokaknak biztosan az első 2020-as valódi élő autósport eseményére, hiszen a modern technika és az online világ a benzingőz valódi illatát és a versenygépek motorjának élő hangját szerencsére még mindig nem tudja visszaadni! 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top